Ülke genelinde hava durumu

Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Ege, İç Anadolu'da yer yer kuvvetli yağış bekleniyor.
Mevlüt Peker
|
13 Haziran 2022, Pazartesi - 09:20
Ülke genelinde hava durumu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğünün (MGM) uzmanlarının son değerlendirme ve tahminlerine göre, Türkiye genelinde havanın parçalı bulutlu ve çok bulutlu geçmesi bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilen bölge ve iller şöyle: Ege, Marmara’nın güneydoğusu, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Adıyaman, Balıkesir, Edirne, Gaziantep, Hakkari, Kilis, Sakarya, Sinop, Van, Çanakkale'nin kuzeybatı kesimleri ile Tekirdağ'ın batı çevreleri.

Yağışlar; Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege ve İç Anadolu'da yer yer kuvvetli olacak. Rüzgâr; Marmara’nın güneybatısında kuzeydoğu ve kuzey yönlerden saatte 40-60 km/sa hızla kuvvetli, Doğu Anadolu’nun güneybatısında güneybatı ve güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli de olsa saatteki hızı 40-80 km/sa fırtına şeklinde esecek.

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 3 ile 6 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri dolaylarında seyredecek.

Rüzgâr

Rüzgâr ise kuzeybatı kesimlerde kuzeybatı ve kuzey yönlerden, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif kuvvette, ara sıra ise orta kuvvette esecek. Marmara’nın güneybatısı ile yağış alan yerlerde yağış sırasında yer yer 40-60 km/sa hızla kuvvetli esecek olan rüzgâr, Doğu Anadolu’nun güneybatısında kuvvetli ve yer yer kısa süreli de olsa 40-80 km/sa hızla fırtına şeklinde esecek.

İllerde hava durumu

Bazı illerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları şu şekilde:

Ankara: 25 °C. Parçalı bulutlu ve çok bulutlu, sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışlar yerel olmak üzere kuvvetli olacak.

İstanbul: 26 °C. Parçalı bulutlu ve çok bulutlu geçecek.

İzmir: 28 °C. Parçalı bulutlu ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

Adana: 29 °C. Parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu, sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yerel olmak üzere yağışlar kuvvetli olacak.

Antalya: 28 °C. Parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu, sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar yerel olmak üzere iç kesimlerinde kuvvetli olacak.

Samsun: 24 °C. Parçalı bulutlu ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar yerel olmak üzere iç kesimlerinde kuvvetli olacak.

Trabzon: 24 °C. Parçalı bulutlu ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar yerel olmak üzere iç kesimlerinde kuvvetli olacak.

Erzurum: 25 °C. Parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Diyarbakır: 32 °C. Parçalı bulutlu ve az bulutlu olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1571986/ulke-genelinde-hava-durumu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.