42 şehir için "sarı kod" ve "turuncu kod" uyarısı yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 42 ilimiz için "sarı kod" ve turuncu kod" uyarısı yaptı. Uyarının yapıldığı 42 ilimizde yağışlar kuvvetli olacak.
Mevlüt Peker
|
13 Haziran 2022, Pazartesi - 10:01
42 şehir için "sarı kod" ve "turuncu kod" uyarısı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının yaptığı son değerlendirme ve tahminlere göre, bugün Türkiye'nin büyük bölümü sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış görecek ve bu yağışlar kuvvetli olacak.

Türkiye'nin büyük bölümünde etkili olacak sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışlar; İç Anadolu Bölgesi, Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olacak.

Hatay için turuncu kod uyarısı yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şu iller için de sarı kodlu uyarı yaptı:

Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Bayburt, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Isparta, Mersin, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Manisa, K.Maraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sivas, Şırnak, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ani sel felaketi, su baskınları, yıldırım düşmesi, dolu yağışına dönüş, yağış anında kuvvetli rüzgârların oluşması ihtimallerine karşı yerel yönetimlerin ve vatandaşların daha dikkatli ve tedbirli olmasında yarar bulunduğunu bildirdi.

Rize Valiliği "sel" uyarısı yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısından hemen sonra Rize Valiliğinin sosyal medya hesabından vatandaşlar uyarıldı.

Sağanak yağış beklentisiyle ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporuna atıfta bulunan Rize Valiliği, açıklamasında "Meteorolojiden alınan son bilgilere göre, ilimiz için sarı uyarı verilmiş olup; ilimizde 13 Haziran 2022 Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren görülmesi tahmin edilen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması ve akşam saatlerine kadar devam etmesi beklendiğinden yaşanılabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, rüzgar vb.) karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Hatay için de "şiddetli yağış" uyarısı yapıldı

Hatay'da ise gece saatlerinden sonra gök gürültülü sağanak yağışların etkisini artırarak aralıklarla kuvvetli yağışa döneceği, batı kıyılarında ise yer yer şiddetli olacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden sonra etkisini iyice artıracağını ve pazartesi günü akşam vakitlerine kadar aralıklarla kuvvetli olacağını, batı kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağını bildirdi.

Yağışlar sebebiyle ani sel felaketleri, su baskınları, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksaklıklar, dolu yağışına dönüşme, yağış anında kuvvetli rüzgârların oluşması gibi durumlara karşı yerel yönetimlerin ve vatandaşların daha dikkatli ve tedbirli olmasının yarar sağlayacağı ifade edildi.

Doğu Anadolu'da rüzgâr ve fırtına görülecek

Şırnak ve Hakkâri kentleri ile Van’ın güney ve doğusunu kapsayacak şekilde Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneybatı ve güney yönlerden kuvvetli rüzgârların eseceği, saatteki hızı 60-80 kilometreye ulaşacak kısa süreli fırtınaların oluşacağı uyarısı yapıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1572033/42-sehir-icin-sari-kod-ve-turuncu-kod-uyarisi-yapildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.