Jandarma'dan Aydın Söke'de dağcıları kurtarma operasyonu!

Jandarma, şiddetli yağış sebebiyle mahsur kalan dağcıları kurtarmak için aksiyon filmlerini aratmayan kurtarma operasyonu gerçekleştirdi.
Mevlüt Peker
|
13 Haziran 2022, Pazartesi - 17:36
Jandarma'dan Aydın Söke'de dağcıları kurtarma operasyonu!

Aydın ili Söke ilçesinde hafta sonu etkisini artıran şiddetli yağış sebebiyle dağdaki kanyon içinde mahsur kalan 10 dağcıdan 6'sı, bölgeye gelen jandarma ekiplerince helikopterle kurtarıldı.

Yamaç Mahallesi'ndeki kanyonda mahsur kalan 10 dağcıdan 6'sı jandarma helikopteriyle havadan kurtarılırken, 4'ü ise karadan jandarma ekipleri, AFAD ve AKUT tarafından başlatılan operasyon neticesinde kurtarıldı.

Kurtarılan dağcılar önlem amaçlı Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Dağcıların kurtarılma anlarına ilişkin görüntüler ise diğer dağcılar tarafından kaydedildi. Cep telefonu kameralara yansıyan görüntülerin aksiyon filmlerini aratmadığı görülürken, dağcıları helikopterle kurtaran jandarma ekipleri ise başarılı operasyonla göz doldurdu.

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Aydın ili Söke ilçesinde 10 vatandaşımızın dağda mahsur kaldığı ihbarının alınması üzerine; Aydın Filo Komutanlığından görevlendirilen helikopter, Jandarma Arama Kurtarma personelimiz, AFAD ve AKUT ile yapılan 2 günlük müşterek çalışma sonucunda, 10 vatandaşımız da kurtarılarak güvenli bölgeye ulaştırılmıştır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1573189/jandarmadan-aydin-sokede-dagcilari-kurtarma-operasyonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.