Süper Kupa oynanacağı şehir belli oldu

Şampiyon Medipol Başakşehir ile Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Trabzonspor arasında oynanacak Süper Kupa maçı Doha'da oynanacak.
Ankara Masası
|
10 Eylül 2020, Perşembe - 22:40
Süper Kupa oynanacağı şehir belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig şampiyonu Medipol Başakşehir ile Türkiye Kupası sahibi Trabzonspor arasındaki Süper Kupa finalinin Katar'da oynanacağı açıkladı.

Özdemir, önemli bir gelir elde edileceğini belirtirken "Süper Kupa'yı Katar'ın başkenti Doha'da oynayacağız. Oradan da önemli bir gelir elde ettik. Bizim Süper Kupa'nın galibi ile Katar'ın Süper Kupa galibi bir maç yapacak" ifadelerini kullandı.

12 yıl sonra bir ilk

Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası'nın sahibinin karşı karşıya geldiği Süper Kupa finali, ilk kez 2006 yılında düzenlenmeye başlandı. Süper Kupa finalleri ilk 3 yıl Almanya'da oynanmıştı. Frankfurt, Köln ve Duisburg, Süper Kupa finallerine ev sahipliği yapan şehirler olmuştu.

Süper Kupa finali, son olarak 2008 yılında yurt dışında oynanmıştı. Duisburg'daki MSV-Arena'nın ev sahipliği yaptığı maçta Galatasaray, Kayserispor'u 2-1 yenerek kupayı müzesine götürmüştü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/158192/super-kupa-oynanacagi-sehir-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.