Hint polisinin Müslümanlara şiddetinin görüntüsü çıktı

Hindistan Uttar Pradesh eyalet polislerinin gözaltına aldıkları Müslüman gençlere yönelik şiddet ve darp anlarının görüntüleri ortaya çıktı.
Mevlüt Peker
|
17 Haziran 2022, Cuma - 11:40
Hint polisinin Müslümanlara şiddetinin görüntüsü çıktı

Hindistan'da iktidarda bulunan BJP'nin (Hindistan Halk Partisi) Sözcüsü Nupur Sharma'nın bir televizyon kanalında Hazreti Muhammed'e ve İslam'a yönelik sarf ettiği hakaret dolu sözler, Hindistan'daki Müslümanların tepkisine yol açmıştı. Haraketlerin devam etmesi ise tepkilerin sürmesine neden oluyor.

Geçen hafta başlayan ve hâlen devam eden protestolarda çok sayıda eylemciye gözaltı uygulanırken, Hint polisinin Müslümanlara yönelik uygulamış olduğu şiddet ve işkencelerin görüntüsü de ortaya çıktı. Uttar Pradesh eyaletine bağlı Saharanpur şehrinde kaydedildikten sonra sosyal medyada hızlı bir şekilda yayılarak Hindistan gündeminin ilk sıralarına yerleşen görüntülerde, geçen hafta gerçekleşen protestolar esnasında gözaltı uygulandığı ifade edilen Müslüman gençlerin götürüldükleri karakolda sopa ve coplarla acımasız bir biçimde dövüldükleri görülüyor.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla birlikte şiddet olayına karışan polis memurları ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadığı öğrenilirken, darp edilen Müslüman gençlerin aileleri, çocuklarının masum olduğunu, suçsuz yere gözaltına alındıklarını, işkence görüntülerinin kendilerini çok kaygılandırdığını ve serbest bırakılmaları gerektiğini kaydettiler. Bazı ailelerse gözaltı uygulanan çocuklarının protesto gösterilerine bile katılmadıklarını ifade ettiler.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1586308/hint-polisinin-muslumanlara-siddetinin-goruntusu-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.