Sri Lanka'nın 4 günlük yakıtı kaldı

4 günlük yakıtlarının kaldığını, 21 Haziran itibarıyla yakıtlarının tükenmiş olacağını belirten Sri Lankalı Bakan, yakıt tedarik edebilmek için Rusya dahil olmak üzere birçok ülkeye ulaştıklarını bildirdi.
Mevlüt Peker
|
17 Haziran 2022, Cuma - 13:19
Sri Lanka'nın 4 günlük yakıtı kaldı

Sri Lanka Enerji Bakanı Kanchana Wijesekera, ülkesinin 4 günlük yakıtının kaldığını, 21 Haziran'da yakıtı olmayan bir ülke olacaklarını, bu nedenle Rusya dahil olmak üzere çok sayıda ülke ile görüştüklerini söyledi.

Tarihin en büyük ekonomik kriziyle uğraşan Sri Lanka'nın başı yakıt sorunu ile dertte. Öyle ki 4 gün içinde çözüm üretilememesi durumunda ülke sıfır yakıta ulaşacak.

Yakıt sıkıntısı ile ilgili yeni bir açıklama yapan Sri Lanka Enerji Bakanı Kanchana Wijesekera, tedarikçilere vadesi geçmiş 725 milyon dolarlık ödemeyi yapamadıklarını kaydederek, "Forex sorunlarımız nedeniyle yakıt tedarikinde zorlanıyoruz. Mevcut dizel ve benzin stoklarının 21 Haziran'a kadar yetmesi için çalışıyoruz. Ancak talebi karşılamakta çok zorlanıyoruz ve zorunlu olmayan seyahatleri kısmaz ve yakıt ihtiyacını kesmezsek stoklar daha hızlı tükenebilir. Önümüzdeki 3 gün içinde bir petrol sevkiyatı ve 8 içinde de 2 sevkiyat daha bekliyoruz. Sri Lanka tedarik sağlayacak yakıt ithalat seçeneklerini görüşmek üzere Rusya da dahil olmak üzere birçok ülkeye ulaştık." diye konuştu.

Sri Lanka'da ekonomik kriz sebebiyle gerçekleşen protesto gösterilerinde 8 kişi yaşamını yitirmiş, 200 kişi de yaralanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1587302/sri-lankanin-4-gunluk-yakiti-kaldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.