Türk Demokrasi Vakfı Başkanı Uzun: "Özal yaşasa Ak Parti'nin yanında olmazdı"

Türk Demokrasi Vakfı Başkanı Dr. Salih Uzun, Turgut Özal bugün yaşaydı Ak Parti’nin yanında olmayacağını söyledi. Uzun,” Özal kendisine kurşun atanı affetti, bunlar laf atanı affetmiyorlar” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
17 Haziran 2022, Cuma - 16:22
Türk Demokrasi Vakfı Başkanı Uzun: "Özal yaşasa Ak Parti'nin yanında olmazdı"

Anavatan Partisi’nin genel başkanlığını da yapan Dr. Salih uzun, Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

"Özal Ak Parti'nin yanında olmazdı"

“Özal Ak Parti’nin yanında mı olurdu?” sorusunu yanıtlayan Uzun, “ Olmazdı. Doğrudan direkt söyleyeyim neden? Bu üslupta birisi olmazdı o. Yani bu tercih edilen siyaset üslubunu tercih etmezdi. Yapısı da öyle değildi mizacı da öyle değildi.” şeklinde konuştu.

“Özal kendisine kurşun atanı affetti , bunlar laf atanı affetmiyorlar”

Uzun şöyle devam etti:

“ Bakın ben geçen bir konuşmada örnek verdim şimdi biliyorsunuz en çok dava açan, yani konuştuğu için, tweet attığı için yahut kendisine hakaret edildiği düşüncesiyle dava açan Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan. Ben demiştim ki biraz böyle keskinleştirerek anlatımı kolaylaştırmak için söylemiştim. Biliyorsunuz rahmetli Özal’a suikast girişiminde bulunulmuştu, 1988’deki kongrede. Kartal Demirağ adında bir tetikçi kurşun attı. O kurşun atan adamı affetti, Turgut Özal. Ben demiştim ki Özal kendisine kurşun atanı affetti , bunlar laf atanı affetmiyorlar diye.”

“Bugün siyasete hakim olan Özal’ın dili değil”

“ Bu biraz sivriltilmiş bir tariftir ama genel olarak bir çerçeve çizer diye söylüyorum. Turgut Özal’ın siyaset üslubu, yaklaşımı, devlet idaresine yaklaşımı kucaklayıcı kapsayıcı bir dil, yumuşak mutedil bir dildir. Bugün siyasete hakim olan dil bu değildir.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1588688/turk-demokrasi-vakfi-baskani-uzun-ozal-yasasa-ak-partinin-yaninda-olmazdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.