Ak Partili Atalay'dan Deva Partili Yeneroğlu'na destek

Ak Parti Ardahan milletvekili Orhan Atalay’dan, Somalili işletmeci yüzünden polis ile gerginlik yaşayan Deva Partisi İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu’na destek geldi. ​Atalay, “Adaletin erdemi size değil başkasına yapılan haksızlığa karşı çıkmada tecelli bulur” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
19 Haziran 2022, Pazar - 12:53
Ak Partili Atalay'dan Deva Partili Yeneroğlu'na destek


Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Somali kökenli bir Türk vatandaşının işletmesinin açılışında polisle gerginlik yaşadı.

Yeneroğlu'ndan polise ırkçılık suçlaması

Ankara’nın merkezindeki Kızılay’da Somalilerin işlettiği ve kapatılan restoranının önceki gün yeniden tabelası asıldı. Daha önce kapatılmasına karar verilen dükkanın önünde polis önlem aldı.

Açılışa katılan DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile polisler arasında ise gerginlik yaşandı. Yeneroğlu polislerin tutumuna tepki gösterdi.

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, dükkanın açılışını engelleyerek polisin ırkçılık yaptığını belirtirken "Bu polisler kimin talimatlarına uyuyorlar bilmiyoruz. Bu talimatları veren kişiler görevden uzaklaştırılmak zorunda. Bütün dünyanın önünde çok büyük bir ayıpla karşı karşıya kalıyoruz. Birileri rahatsız oluyor diye bu insanlara zulüm yapılmasına bütün toplumun karşı çıkması gerek. Bu ülkede bir insana etnisitesinden dolayı, ırkından dolayı, teninden dolayı kötü bakıyorsa, öteki görüyorsa hep birlikte onun karşısında durmak zorundayız. Polis hukuktan uzak bir biçimde kendi görevinden uzak burada tehditkâr, milletvekilini tehdit ederek konuşuyorsa bütün millet karşı çıkmamız lazım. Ben buradan ayrıldıktan sonra buraya gelip bu insanları tehdit edecekler, gözaltına alacaklar. Lütfen millete sesleniyorum. Irkçılığa müsaade etmeyelim. Hepimizi insanlıktan çıkaran bu anlayıştan çıkalım." ifadelerini kullandı.

Atalay’dan Yeneroğlu’na destek

Yaşanan olaylara Ak Parti cephesinden ilk kez değerlendirme geldi.

Ak Parti Ardahan milletvekili Orhan Atalay, Yeneroğlu’na sosyal medyadan destek verdi.

"Asla kabul edilebilir değildir"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Atalay, “Dün İstanbul’da bir milletvekilinin polise tokat atması gibi, bugün Ankara’da bir polisin milletvekiline parmak sallayarak üzerine yürümesi de asla kabul edilebilir değildir. Adaletin erdemi size değil başkasına yapılan haksızlığa karşı çıkmada tecelli bulur.” dedi.

Atalay dün de, “Anlaşılan Batı’da ‘Bize’ yapılanı ‘Biz’ de ‘ötekine’ yapmaya başladık. ‘Bu renk rahatsızlık veriyor’ cümlesinin sosyo-kültürel anlamı ‘yabancı düşmanlığı’ veya ‘ırkçılık’ kavramlarıyla aynı semantik haritayı paylaştığı açıktır. Bu ülkeye yakışmayan bu yol mahcubiyete çıkar” şeklinde paylaşım yapmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1591660/ak-partili-atalaydan-deva-partili-yenerogluna-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.