Destici: “Polise orantısız şiddet talimatı verildiğini düşünmüyorum”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Adana’da polisin orantısız şiddet kullandığı olaya ilişkin değerlendirmesinde “Ben hiçbir yöneticinin başta İçişleri Bakanımız olmak üzere o yaşadığımız hadiseleri ya da meydana çıkan görüntülerin yaşanması için bir talimat verdiğini ya da bundan memnuniyet duyduğunu düşünmüyorum” dedi.
Ankara Masası
|
24 Mart 2022, Perşembe - 20:21
Destici: “Polise orantısız şiddet talimatı verildiğini düşünmüyorum”

Mustafa Destici Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Furkan Vakfı üyelerine dönük polis şiddetini değerlendiren Destici, “Hadiseye 2 yönlü bakmamız lazım. Bir tarafta polisin orantısız bir güç kullanımı var. Ama öbür taraftan da polise karşı tahrik, tehdit ve akıl almaz saldırılar var, sözlü, fiili…” şeklinde konuştu.

Destici, polise, devlete,ülkeye karşı yapılan provakatif hadiseleri de tehditleri de görmezden gelmemek gerektiğinin altını çizdi.

“İçişleri bakanımızın böyle bir talimat verdiğini düşünmüyorum”

Oysa muhalefetin tek yanlı bir bakış açısıyla olaya yaklaştığına işaret eden Destici şunları söyledi:

"Bir tarafta polisin orantısız bir güç kullanımı var. Diğer taraftan da, polise karşı tahrik, tehdit ve akıl almaz şekilde saldırılar var sözlü ve fiili. Bunları da iki taraflı değerlendirmek lazım. Netice de poliste insan. Ben hiç bir yöneticinin başta İçişleri Bakanımız olmak üzere , o yaşadığımız hadiseleri ya da meydana çıkan görüntülerin yaşanması için bir talimat verdiğini düşünmüyorum.Ya da bundan memnuniyet duyduğunu düşünmüyorum. Ama ortada bir vaka var.”

“CHP olayı tek taraflı değerlendiriyor”

“Cumhuriyet Halk Partisi'nin başını çektiği siyasi partilere olayı tek taraflı değerlendiriyor. Polise, ülkeye ve devlete yapılanı görmüyorlar. Sadece polisin bir kısmının yaptığını değerlendirerek olayı sadece bu yönüyle değerlendirmeye çalışıyorlar. Bu türlü hadiseler yaşandığında da hemen İçişlerimiz başta olmak üzere -bana göre Cumhuriyet Tarihi'nin en başarılı içişleri bakanlarının başında geliyor- kendisini yıpratmaya yönelik, istifasını isteyeme yönelik bir kampanya başlatılıyor bunun üzerinden. Her bu tür hadiseden sonra da biz tabi memnuniyetle şunu görüyoruz ki, sayın bakanımız kadrosu ve içişleri  emniyet teşkilatımız terörle mücadelede, toplumsal olaylarda, asayişin sağlanmasında, uyuşturucu ile mücadelede ya da afet olaylarında daha kararlı ve cesur bir şekilde mücadeleye devam ediyorlar bundan da büyük memnuniyet duyuyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1385053/destici-polise-orantisiz-siddet-talimati-verildigini-dusunmuyorum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.