Tarımda yeni önlem: Bir yıl ekilmeyen tarla kiralanacak

Tarım ve Orman Bakanlığı tarımla ilgili yeni önlemleri devreye sokuyor. Vatandaşın ucuz gıdaya erişimi için kent tarımı desteklenecek.
Onur Çetinkaya
|
20 Haziran 2022, Pazartesi - 12:37
Tarımda yeni önlem: Bir yıl ekilmeyen tarla kiralanacak

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımdaki yol haritasını açıkladı.

Kent tarımı desteklenecek

Fiyatların bu sistemle düşeceğini belirten Bakan Kirişci "İstanbul'un çevresinde Çengelköy, Şile, Çatalca, Beykoz, Silivri var. Buralarda bakir alanlar var. Üretici de var. Çatalca'da domates yetiştiren kardeşimiz doğrudan ürünü lokantalara, evlere dağıtabilir. Bu yolla, vatandaş hem taze, hem az maliyetli ürün yiyecek. İklim değişikliğine sebep olan unsurları ortadan kaldıracaksınız ve köyden kente göçü de engelleyeceksiniz" dedi.

1 yıl boş kalan tarla kiralanacak

Sistemi anlatan Bakan Kirişci,"Bir tarla sistemde 1 yıl boş görünürse, kamu otoritesi gelecek, siz burada birşey yetiştirmiyorsunuz, tarlanıza bu muhitteki kira bedeli üzerinden kira ödeyip, üretim yaptıracağız' diyecek. Devlet kiralamayacak, taahhüt edecek. Aracılık rolü dışında bir rolü olmayacak." ifadelerini kullandı.

Tarlasını vermek istemeyen vatandaşlar hakkında da konuşan Kirişci,"Kullanım hakkı ile mülkiyet hakkını birbirinden ayıracağız. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştük. Ne kiralayanın ne arazisi olanın hakkına halel getirmeden yapılacak. Mülkiyeti elinden almıyorsunuz. Sadece kullanım hakkı alıyorsunuz. Organize Sanayi Bölgeleri'nde de bu yapılıyor. 2.5-3 milyon hektar ekilmeyen arazi var. Türkiye'nin arazi varlığının yüzde 10'una tekabül ediyor. Ciddi bir rakam." diyerek sistemle ilgili bilgi verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1592750/tarimda-yeni-onlem-bir-yil-ekilmeyen-tarla-kiralanacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.