İstanbul'da ekmek fiyatları 10 liraya çıkacak uyarısı

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, İstanbul'da kaçak fırınların önüne geçilmezse ekmek fiyatlarının 10 liraya kadar çıkacağını söyledi.
Ankara Masası
|
22 Haziran 2022, Çarşamba - 09:04
İstanbul'da ekmek fiyatları 10 liraya çıkacak uyarısı

İstanbul'da un, maya ve elektrik başta olmak üzere girdi maliyetlerinin arttığını belirten fırıncılar ekmek fiyatını 5 TL'ye çıkardı.

Üreticiler fiyatların kalıcı olmadığını, kaçak fırınlar nedeniyle fiyatların yükselmeye devam edeceği uyarısında bulundu.

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, kaçak fırın sorunun  oda ve federasyon düzeyinde de konuşulduğunu belirterek, basit önlemlerle bunun önüne geçilebileceğini vurguladı.

"10 liraya çıkacak"

Kolivar, "Kaçak fırınlar kalkmazsa İstanbul'da ekmek fiyatları düzelmez. 7-8 lira olur. İstanbul'da fırınların Ankara'daki gibi tamamen ruhsatlı olması lazım. O zaman fiyatlar geriler. Yoksa 7 lirayla da durmaz. Birer lira da artmayacak bu gidişle. 7-8 liradan 10 liraya çıkacak" dedi.

Sözcü’den Taylan Büyükşahin'e konuşan Cihan Kolivar, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) unun çuvalını 350 TL'ye sattığı unla ekmek yapılmadığını aktardı. Kolivar ekmeklik un çuval fiyatının piyasada 450-580 TL arasında satıldığını belirtirken, undaki fiyat artışının artık 50'şer TL şeklinde gerçekleştiğini kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1596847/istanbulda-ekmek-fiyatlari-10-liraya-cikacak-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.