Ramazan pidesine zam

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, Ramazan pidesinin açıklanan fiyattan değil, daha zamlı satılacağını söyledi. Açıklanan 6 TL'lik fiyata fırıncıları kurtarmayacağını ifade eden Kolivar, semtlere göre fiyatların değişiklik göstereceğine vurgu yaptı.
Ankara Masası
|
31 Mart 2022, Perşembe - 10:38
Ramazan pidesine zam

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, yaptığı açıklamalarda Ramazan ayı öncesi pideye yeni zam geleceğini söyledi. 

Un ve girdi fiyatlarındaki artışların fırıncılar tarafından artık karşılanamadığını ifade eden Kolivar, fırıncıların istedikleri gibi gram ve fiyat uyguladığını açıkladı.

İstanbul'da 330 gramlık pidenin 6 TL'ye satılacağının açıklandığı ancak birçok fırının buna uymayacağını altını çizen Kolivar, 400 gramlık pidenin de semt farkına göre 7.5-10 TL arasında satılacağını belirtti.

"Susamsız pide de olmaz"

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Kolivar, "Pide 400 gramın altında olmaz. Olursa kurur. İftardan sahura kalmaz" dedi. Bazı fırıncıların susamsız, çörek otsuz pide sözlerine tepki gösteren Cihan Kolivar, "Yumurtasız menemen nasıl olmuyorsa susamsız pide de olmaz" dedi.

Vatandaşın alım gücünün düştüğünü ekmek satışlarında gözlemlediklerini ifade eden Kolivar, pide satışlarının da eski Ramazanlara göre daha az olacağını öngördüklerini kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1398125/ramazan-pidesine-zam
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.