Afganistan'daki depremde can kaybı 920'ye yükseldi

Afganistan'ın Paktika kentinde gece saatlerinden kaydedilen 5,9 büyüklüğe sahip depremde can kaybı sayısı 920'ye ulaştı.
Mevlüt Peker
|
22 Haziran 2022, Çarşamba - 12:44
Afganistan'daki depremde can kaybı 920'ye yükseldi

Afganistan acil durum yetkilisi, 5,9 büyüklüğündeki şiddetli depremde en az can kaybının 920 olduğu ve yaralı sayısının da 600 olduğunu bildirdi.

Paktika vilayet yetkilileri, depremden en çok Paktika'ya bağlı Giyan ilçesiyle Host kentine bağlı Spirey ilçesinin etkilendiği bilgisini vermişlerdi.

İlk belirlemelere göre depremde en az 255 kişinin hayatını kaybettiğini belirten yetkililer, çok sayıda yaralı olduğuna dikkat çekmişlerdi.

Arama kurtarma çalışmalarına devam edildiğini kaydeden yetkililer, Kabil'den bölgeye helikopterlerle destek sağlandığını belirtmişlerdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), daha önce büyüklüğünü 6,1 olarak duyurduğu depremin 5,9 olarak gerçekleştiğini bildirmişti.

Depremin merkez üssü ise Afganistan'ın doğusunda yer alan ve Pakistan sınırına bitişik olan Host kentinin 46 kilometre güneybatısı olduğu duyurulmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1597268/afganistandaki-depremde-can-kaybi-920ye-yukseldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.