KKTC'deki orman yangını devam ediyor

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti)'de Gazimağusa kentine bağlı Mersinlik ve Ağıllar köyleri arasında yer alan ormanlık ve dağlık alanda dün akşam itibariyle başlayan orman yangınına müdahaleler sürüyor.
Mevlüt Peker
|
22 Haziran 2022, Çarşamba - 13:19
KKTC'deki orman yangını devam ediyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, orman yangını başladıktan yaklaşık yarım saat sonra zaman kaybedilmeden helikopterle müdahaleye başladıklarını kaydetti.

Dün da orman yangınına bir yangın söndürme uçağı ve iki helikopterle müdahalede bulunduklarını anlatan Dursun Oğuz, akşama ulaşılması ve havanın kararması ile birlikte helikopterlerin ve uçağın çalışmalarına ara verdiğini belirtti.

Bakan Dursun Oğuz, bu sabah günün aydınlandığı ilk dakikalardan itibaren 2'si BM Barış Gücü ve 1'i Türkiye'den olmak üzere 3 helikopterin orman yangınını söndürme çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

1000 hektarın üzerinde alan kül oldu

Sivil Savunma, Orman Dairesi, İskele Belediyesi ve itfaiye ekiplerinin gece boyunca da aralık vermeden orman yangınını söndürme çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Bakan Oğuz, gece boyunca etkisini yitirmeyen şiddetli rüzgarların yangını daha da genişlettiğini vurguladı.

Bakan Dursun Oğuz, bu sabah saatleri itibariyle 1000 hektarın üzerinde alanın kül olduğu kaydedildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1597320/kktcdeki-orman-yangini-devam-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.