Kirişci,''Büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda''

Muğla Marmaris'te devam eden orman yangınıyla mücadelede üçüncü güne geçildi. Bölgede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son duruma ilişkin bilgi verdi.
Onur Çetinkaya
|
24 Haziran 2022, Cuma - 10:43
Kirişci,''Büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda''

Bakan Kirişci, ''Öğleden itibaren yüksek hava hızlı rüzgar olacağı yönünde bilgilendirme var. Dün gece sabaha kadar bütün teşkilatlarımız yoğun çalışmayı karadan sürdürdü. Toplam 453 arazöz var. Toplam araç sayısı bakımından da adım atacak yer yok 1148. 3 bin 800 civarında personel görevli'' olduğunu söyledi.

Büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda

''Büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda '' diyen Tarım ve Orman Bakanı,''Son sözü söylebilmek için bugünü izlemek durumundayız. Gün içinde güzel haberi veririz. Katar'dan 3 helikopter, Azerbaycan'dan 1 uçak geldi'' diye konuştu.

''Bölgenin havadan karadan etrafı çevriliyor''

Bakan Soylu da, en büyük riskin öğleden sonra çıkacak rüzgarın olduğunu belirtti. Soylu ''Bir bölge var, havadan ve karadan etrafı çevriliyor'' dedi.

Soylu'dan idam çıkışı 

Süleyman Soylu, ''Ormanlar doğanındır, içerisine girip biraz piknik yapayım diyen kişilerin değildir. Ormanlık alana giriş yasaklarımız hala devam ediyor'' dedi.

İçişleri bakanı, cezalar konusunda daha sert olunacağının altını çizdi,''Bu kadar sorumsuzluğun güçlü bir cezası olmalı" İdam konusu çok tartışılıyor ama idamın da kendine ait bir caydırıcılık süreci söz konusu. Evet ağza hoş gelmiyor ama başka bir şey var. Bu kadar sorumsuzluğun da güçlü bir cezası olmalıdır. " ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1600686/kiriscibuyuk-olcude-sikinti-giderilmis-durumda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.