Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği süreciyle ilgili konuştu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği sürecine ilişkin, "Müttefik olmak istiyorsan Türkiye'yi düşman bir ülke gibi göremezsin" ifadelerini kullandı.
Onur Çetinkaya
|
24 Haziran 2022, Cuma - 14:58
Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği süreciyle ilgili konuştu.

Malatya’da AK Parti Genişletilmiş Vilayet Müracaat Meclisi Toplantısı’nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği hakkında açıklamalarda bulundu.

Milletimizin güvenliği kelam konusu olduğunda verecek tavizimiz yoktur diyen Çavuşoğlu,''Teröre destek vermeyin, beklentimiz mümkün olmayan bir şey değil'' diye konuştu.

İsveç ve Finlandiya’ya terörizmin finansmanına göz yumduklarını söyleyen dışişleri bakanı,''Çocukların Kandil’e, Suriye’ye götürülmesine vesile oluyorsun, onların bu çalışmalarına fırsat veriyorsun, engellemiyorsun'' ifadesini kullandı.

'' Türkiye’yi düşman gibi göremezsin''

iki ülke için ağır konuşan Çavuşoğlu,''Müttefik olmak istiyorsan; Türkiye’yi düşman bir ülke üzere göremezsin, terörle çabasından ötürü ambargo uygulayamazsın. Bunları uygularım dersen; NATO’ya da üye olamazsın, bu kadar kolay. '' dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1601350/mevlut-cavusoglu-isvec-ve-finlandiyanin-nato-uyeligi-sureciyle-ilgili-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.