Silah Kontrolü Yasası'na Joe Biden'dan onay

Bireysel silahlanma kaynaklı silahlı şiddet problemi yaşayan Amerika Birleşik Devletleri'nde Başkan Joe Biden'ın imzasına sunulan Silah Kontrolü Yasası hayata geçirildi.
Mevlüt Peker
|
26 Haziran 2022, Pazar - 09:00
Silah Kontrolü Yasası'na Joe Biden'dan onay

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nde meydana gelen silahlı saldırı olaylarının önüne geçilmesi amacıyla ülke uzun zamandır yöntem arayışı içindeydi.

Bu çerçevede Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Parti, Silah Kontrolü Yasası konusunda uzlaşmaya vardı.

Joe Biden Silah Kontrolü Yasası'nı onayladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'ndeki silah saldırılarına karşı silah alımını zorlaştıran, kısıtlayan ve yasa dışı silahların denetimine olanak sağlayan yasa ABD Başkanı Joe Biden'a sunuldu.

Silah Kontrolü Yasası, Başkan Joe Biden'ın imzalaması sonrası resmî olarak hayata geçmiş oldu. ABD Başkanı Joe Biden, Silah Kontrolü Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle "hayatların kurtulacağının" altını çizdi.

Silah Kontrolü Yasası ABD Kongresi'nden geçti

Amerikan Senatosu'ndaki Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin üzerinde uzlaştığı ve dün Amerikan Senatosu Genel Kurulu'nda onaylanan Silah Kontrolü Yasası, Temsilciler Meclisi'nde de 193 "hayır" oyuna karşı 234 "evet" oyuyla kabul edilmişti.

Son 30 yıldır ilk defa düzenlemeye gidiliyor

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Amerikan Kongresi, Silah Kontrolü Yasası ile son 30 yıldır ilk defa silah denetimi ve kontrolü hususunda düzenlemeye gitmiş oldu.

Silahlı saldırılar ve silahlı şiddet olayları

Teksas'ta bir okula düzenlenen silahlı saldırı ve geçtiğimiz ay Buffalo'daki ırkçı saldırı ile ABD genelindeki gerçekleştirilen protestolar sonrası silah kontrolüyle ilgili düzenleme tekrar gündeme gelmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1603481/silah-kontrolu-yasasina-joe-bidendan-onay
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.