Biden'dan skandal sözler

ABD’de başkanlık için adaylığını açıklayan Joe Biden, Türkiye’de muhalefeti destekleyeceğini ve Cumhurbaşkanı'na bedel ödeteceğini söyledi.
Ankara Masası
|
15 Ağustos 2020, Cumartesi - 18:04
Biden'dan skandal sözler

ABD’de başkanlık seçimi yaklaşırken Demokratların adayı Joe Biden büyük bir skandala imza attı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Biden, başkan seçilmesi durumunda Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bedel ödetmek için muhalefeti destekleyeceğini söyledi.

"AKDENİZ'DE İZOLE ETMELİYİZ"

Biden, skandal sözlerine devam ederken "Erdoğan hatalarının bedelini ödemek zorunda. Türkiye'de muhalefeti desteklediğimizi ortaya koymalıyız. Bölgede ve özellikle Doğu Akdeniz'de Erdoğan'ı izole etmeliyiz." açıklamalarında bulundu.

Biden, ayrıca Kürtlere(PKK/YPG) taviz vermek için Cumhurbaşkanı’na baskı yapacağını söyledi.

BIDEN'A TEPKİ YAĞIYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal: Türkiye'nin bağımsızlığını, güçlü yükselişini hazmedemeyip türlü araçlarla buna engel olmaya çalışanlar karşılarında her daim Cumhurbaşkanımızı, milletimizin iradesini buldular. Bundan sonra da bulmaya devam edecekler.Ucuz, provokatif ithamlarla Cumhurbaşkanımızı küresel güçlerle yan yana telaffuz eden muhalefet Biden'ın bağımsızlığımızı hedef alan hadsiz görüşlerinden medet umar haldedir. Çelişkilerle dolu bu gayrimilli siyaset kaybetmeye mahkumdur. Biden'ın bu müdahale itirafı, Trump'ın Biden'ın zekasına ilişkin tespitini haklı çıkarmış ve "dış mihrak komplo teorisi" genellemeleri ile Türkiye'nin tam bağımsızlık mücadelesini itibarsızlaştırmak isteyen işbirlikçilerin söylemini de açığa düşürmüştür.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Türkiye Türkiye'den yönetilir. Ülkemiz siyasetini dizayn etmenize asla izin vermeyeceğiz! Sorunlarımız ne kadar büyük olursa olsun, kendi içimizde çözecek bilgi, birikim ve tecrübeye ülke olarak sahibiz.

AK Parti Milletvekili Binali Yıldırım: ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanımız @RTErdogan ve hükûmetimize yönelik yapmış olduğu açıklamalar, 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin ardında kimlerin olduğunu net bir şekilde ortaya koymuştur. Bilinmelidir ki, "Halkın gücünün üstünde bir güç yoktur."

İYİ Partili Koray Aydın: Değil ABD başkanı adayı Joe Biden, yeryüzündeki hiç bir şahıs Türk siyasetine istikamet çizemez. Türk siyasetini dizayn edecek tek kudret Büyük Türk Milleti'dir.

CHP'li Muharrem İnce: Atatürk'ün de söylediği gibi BAĞIMSIZLIK Karakterimizdir! Türkiye'de Hükümet değiştirmek sizin işiniz değil, milletin işi.

İYİ Partili Mehmet Aslan: Joe Biden'ın açıklamaları aynen efsanevi istihbaratçı Mahir Kaynak'ın dediğine işarettir! "Bir olay olduğunda, olayın failini bulmak istiyorsanız; olayın sonucunun kime yaradığına bakın!"

MHP'den ihraç edilen Cemal Enginyurt: ABD Başkanı olursa muhalefete destek vereceğini söyleyen Joe Biden, "Başkan seçilirsem Erdoğan'ı darbeyle değil seçimle devireceğim, muhalefete destek vereceğim" ifadelerini kullanmış.

Allah"a and olsun ki!Emperyalist, kanlı katil ABD'ye karşı.Ben de Cumhur İttifakının yanındayım.

http://www.ankaramasasi.com/haber/81558/bidendan-skandal-sozler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.