Almanya, havalimanları için Türkiye'den personel alacak!

Almanya, havalimanlarında yaşadığı sorunları çözmek amacıyla yurt dışından işçi getirme planı yapıyor. Bild am Sonntag gazetesi bu ülkenin Türkiye olduğunu ileri sürdü.
Mevlüt Peker
|
26 Haziran 2022, Pazar - 14:34
Almanya, havalimanları için Türkiye'den personel alacak!

Alman hükümeti, havalimanlarında yaşadığı personel problemini gidermek amacıyla yurt dışından işçi getirme planı yaptığı belirtildi.

Bild am Sonntag gazetesine açıklamalarda bulunan Almanya Çalışma Bakanı Hubertus Heil, Alman hükümeti olarak, acil ihtiyaç hissedilen işçilerin ülke dışından geçici süre için getirilmesine olanak vermeyi planladığını bildirdi.

Ülke dışından getirilecek personele düşük ücretlerin ödenmesine engel olmak ve sömürüye mani olmak istediklerini ifade eden Almanya Çalışma Bakanı Hubertus Heil, işverenlerinin toplu sözleşmeye göre ödeme yapması ve uygun konutları sağlaması gerektiğinin altnı çizdi.

Almanya dışından yardımcı personelin bagaj işlemlerinde görevlendirilmelerine olanak vermek istediklerini açıklayan Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser de, güvenlik konusunun kırmızı çizgileri olduğunu belirterek bunda taviz vermeyeceklerini vurguladı.

"Personel Türkiye'den getirilecek" iddiası

Bild am Sonntag gazetesinin Alman hükümeti çevrelerine dayandırarak hazırladığı haberde, havalimanlarında 2000 ila 3000 işçi eksiğinin olduğu kaydedilerek, Alman hükümetinin hedefinin Türkiye'den kalifiye elemanların Almanya getirilmesi olduğu ve bu personellerin havalimanlarında temmuz ayından itibaren birkaç aylığına görevlendirilebileceği iddiasında bulunuldu.

Almanya'da bilhassa Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde yaz tatilinin başlaması ile birlikte çok sayıda havalimanında eleman eksikliği sebebiyle sonu görünmeyen uzun kuyruklar oluştu. Çok sayıda uçak seferi iptal olurken birçok sefer gecikince yolcular gidecekleri yerlere zamanından geç ulaştı.

Başta bagaj işlemleri ve güvenlik kontrolleri olmak üzere Almanya'nın havalimanlarında ciddi personel açığı bulunuyor. Bu görevleri yapan özel şirketler, Covid-19 pandemisinde personel sayısını azaltmıştı.

BDL (Alman Hava Taşımacılığı Ekonomisi Birliği), yurt dışından havalimanlarında çalışacak insanların getirilmesi hususunda kanuni engelleri kaldırmayı amaçlayan bir teklif hazırlayarak Federal Çalışma Bakanlığına sunmuş, eleman ihtiyacını kısa vadede karşılamanın yolu olarak ülke dışından personel alımını göstermişti.

Alman Hava Taşımacılığı Ekonomisi Birliği, Türkiye'den gelecek personelin A2 seviyesinde Almanca bildiği ve konuştuğu, IATA'nın (Hava Yolu Birliği) koşullarını sağlayan sertifikalı tehlikeli madde eğitimine sahip olduğu ve Alman güvenilirlik kontrollerinin şartlarını karşıladığını bildirmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1603869/almanya-havalimanlari-icin-turkiyeden-personel-alacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.