Başkentte yeni ev heyecanı

Ankara Masası
|
16 Mart 2020, Pazartesi - 08:34
Başkentte yeni ev heyecanı

Ankara'da inşa edilecek 2 bin 300 konut için kura töre düzenlendi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) dar gelirli vatandaşlara yönelik projesi kapsamında, Ankara'da inşa edilecek 2 bin 300 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinasyonu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi" kapsamında, Sincan Kapalı Spor Salonu'nda kura töreni düzenlendi.

690 VATANDAŞ HAK KAZANDI

Noter huzurundaki kura çekimine katılan aileler heyecan yaşarken, kurada ismi çıkanlar, mutluluklarını sevdikleriyle paylaştı. Şehit aileleri ve engelli vatandaşların da yer aldığı 4 bin 529 başvurudan 2+1 konutlar için 1610, 9 bin 250 kişinin başvuruda bulunduğu 3+1 konutlar için ise 690 vatandaş hak kazandı.

HAK KAZANANLAR BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI

İlk kez ev sahibi olacağını söyleyen emekli İlhan Sivrikaya, "engelliyim. Ev çıktığı için çok mutluyum. Allah herkese nasip etsin." diye konuştu.

Engelli çocukları için kuraya katıldığını belirten Bedia Öztürk ise "çok sevindim. Evim asansörlü olsun, çocuğu indirip çıkarmak kolay olsun istedim. Üç çocuğum var, kirada kalamıyorum. Aldığım para yetmiyordu." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1611/baskentte-yeni-ev-heyecani
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.