Demokrat Parti’den akaryakıt fiyatlarını düşürmek için kanun teklifi

Demokrat Parti, akaryakıt fiyatlarını düşürebilmek için TBMM'ye kanun teklifi verdi.
Ersin Küçükbarak
|
29 Haziran 2022, Çarşamba - 17:04
Demokrat Parti’den akaryakıt fiyatlarını düşürmek için kanun teklifi


Demokrat Parti’den yapılan açıklamada, dünyada ham petrol fiyatlarındaki artış yüzde 50 iken Türkiye’de yüzde 200 olduğu belirtildi.

Ham petrol ve akaryakıt fiyatlarındaki dünyadaki ortalama artış ile ülkemizdeki artış arasında büyük uçurum olduğuna işaret edilen açıklamada, “Bu artışın sebebi gerçekçi olmayan ve ekonomi ilminden uzak para politikalarıdır” denildi.

Açıklamada, 1 yıl önce 72,6 dolar olan  ham petrol fiyatının 111 dolara çıktığı, yani dünyadaki artışın yüzde 50 olduğu kaydedildi.

“Bizde yüzde 200’den fazla artış olduğunu görüyoruz” ifadesi kullanılan açıklamada şunlar dile getirildi.

“Aracılar yüzde 30 fazla kazanıyor”

“Önce Sorunu tespit etmeliyiz! Şu anda ambargolar nedeniyle Rusya çıkışlı petrol ve petrol ürünleri tüm dünyaya göre yüzde 30 iskontolu veriyor. Ancak ülkemizde halen pompa satış fiyatları daha da yüksek olan Akdeniz Havzasındaki afişe fiyatlardan belirlenmekte. Yani aracılar yüzde 30 fazla kazanıyor”

"Rusya’nın yüzde 30 iskontosu pompaya yansıtılabilir”

“Çözüm hiç de zor değil! Demokrat Parti olarak verdiğimiz kanun teklifinde diyoruz ki; EPDK bu olağanüstü dönemde ikişer aylık periyotlarla piyasayı düzenlemelidir. Rafineri ve Dağıtıcı Lisans sahiplerine de makul kar marjları bırakılmalıdır. Bu uygulama ile örneğin Rusya’nın yüzde 30’luk iskontosu pompaya yansır.”

Kanun teklifinin kabulü  için siyasi partilere çağrı

Bu nedenle enflasyonun üç haneli rakamlara ulaştığı ve halkmızın hayat pahalılığından çok büyük oranda fakirleştiği bu dönemde vermiş olduğumuz kanun teklifinin siyasi mülahaza yapmadan, ivedilikle TBMM’den geçmesi için tüm siyasi partilere de çağrıda bulunuyoruz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1612674/demokrat-partiden-akaryakit-fiyatlarini-dusurmek-icin-kanun-teklifi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.