Covid-19'un ana vatanından İstanbul'a ilk uçuş

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ilk görüldüğü Çin'in Vuhan kentinden İstanbul'a 2 yıldan fazla verilen aranın ardından ilk uçuş yapıldı.
Mevlüt Peker
|
30 Haziran 2022, Perşembe - 01:00
Covid-19'un ana vatanından İstanbul'a ilk uçuş

Koronavirüs pandemisi sebebiyle tüm uçuşların durdurulduğu Çin'in Vuhan kentinden İstanbul'a, yaklaşık 2 buçuk sene aranın ardından ilk tarifeli uçuş yapıldı.

2020 senenin başından bu tarafa bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi sebebiyle, birçok ülke tedbir amaçlı olarak sınırlarını kapatmış, bu yüzden uluslararası uçuşların çok büyük bir bölümü tamamen durmuştu. Can kayıpları ve vaka sayılarının gerilemesine bağlı olarak uçuşlar sürekli artırılmaya devam ederken, İstanbul'a yeni bir uçuş noktası daha eklendi. Bu çerçevede Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki havayolu şirketlerinden China Southern Airlines, pandemi sebebiyle 24 Ocak 2020 tarihinde durdurduğu İstanbul uçuşlarına tekrar başladı.

China Southern Airlines'a ait CZ8021 sefer sayılı Boeing 787-9 Dreamliner tipi yolcu uçağı 21.30 dolaylarında İstanbul'a teker koydu. 2 buçuk senenin ardından yapılan ilk seferin ardından havalimanı işletmesi China Southern Airlines'in sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunuldu. Paylaşımda, "China Southern Airlines bugün itibarıyla yeniden Vuhan-İstanbul seferlerine başladı. Nice emniyetli uçuşlar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Tekrar başlayan tarifeli uçak seferlerinin ilk etapta haftada bir gün yapılacağı bildirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1613532/covid-19un-ana-vatanindan-istanbula-ilk-ucus
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.