Emniyetten uyarı: Bu e-postayı açmayın!

Emniyet Genel Müdürlüğü, “[email protected]” elektronik posta adresinden gelen e-postaların içeriğinde bulunan linklerin tıklanması ya da ekte yer alan dosyaların indirilmesi durumunda önemli derecede maddi ve manevi zarara uğrama tehlikesinin ortaya çıkabileceği hususunda uyardı.
Mevlüt Peker
|
30 Haziran 2022, Perşembe - 19:07
Emniyetten uyarı: Bu e-postayı açmayın!

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve 81 ilde bulunan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından internet ortamında 7 gün 24 saat kesintisiz sanal devriyeler devam ediyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü sanal devriyeler sırasında sıkça rastlanılan bir konuda uyarıda bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğünün yazılı açıklamasında, son dönemde vatandaşların e-posta adreslerine, Polis Teşkilatı ile hiçbir ilgisi olmayan e-posta adresi "[email protected]”den, EUROPOL’den ve Emniyet Genel Müdürlüğünden gönderilmiş izlenimi verilen, zararlı yazılım ve dolandırıcılık amaçlı e-postalar iletildiğinin belirlendiğine vurgu yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğünün açıklamasında şöyle denildi:

"Vatandaşlarımızın kullanmış oldukları e-posta adreslerine gelen bu tarz iletilerin içeriğindeki linkleri açması ve ekinde bulunan dosyaları indirmesi halinde maddi/manevi zarara uğrama riski oluşabileceğinden bu tarz içeriklere itibar edilmemesi önem arz etmektedir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1621176/emniyetten-uyari-bu-e-postayi-acmayin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.