Cumhurbaşkanı,''Şartlarımız kabul edildi,bizde evet dedik''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorunlarını yanıtladı.
Onur Çetinkaya
|
01 Temmuz 2022, Cuma - 14:11
Cumhurbaşkanı,''Şartlarımız kabul edildi,bizde evet dedik''

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği konusunda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan Madrid'deki üçlü mutabakata ilişkin, ''Bazıları İsveç ve Finlandiya ile mutabakatı üyelik olarak kabul ediliyor ancak biz davete evet dedik. Ve bunun da şartları var. Teröre yönelik şartlarımızı koyduk, şartlar kabul edildi. Bu süreçten de başarıyla çıktık.'' diye konuştu.

Yunanistan gerilimi

Miçotakis'in açıklamalarına değinen Cumhurbaşkanı,''Bizim Yunanistan ile savaşa girelim, savaşalım derdimiz yok. Ancak Yunanistan verdiği sözlerde durmuyor. 147 kere hava ihlali yaptılar. Komşuysak, dostsak, barış içerisinde yaşamak istiyorsak bizim hava sahamızı niye ihlal ediyorsun? Böyle bir ihlal yaparsanız benim Hava Kuvvetlerim de size gerekli görselliği verecektir. Miçotakis sadece hakkı teslim etmiştir diyeyim. Birçok lider, barıştırmaya çalıştı, şu anda böyle bir şey düşünmüyoruz.'' dedi.


Erdoğan, Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası yaşanan tahıl krizi hakkında ise '' Arkadaşlarımız Sayın Putin ile Sayın Zelenskiyle görüşmeleri yapacak. Üzerimizden buğday, arpa, ayçiçeğini mağduriyet çeken ülkelere gönderebiliriz. Biz aracı olarak gönderebiliriz. 20 civarı gemimiz orada, her an hareket etmeye hazır.'' açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1628485/cumhurbaskanisartlarimiz-kabul-edildibizde-evet-dedik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.