Sel yıktı, MSB yerine sabit köprü kuruyor!

Bartın’da selin hasar verdiği yerlerde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, Milli Savunma Bakanlığı birlikleri Şarköy Boğaz Mahallesi'nde selde yıkılan köprünün yerine HASK (hafif alaşımlı sabit köprü) kurulması için çalışma başlatıldı.
Mevlüt Peker
|
03 Temmuz 2022, Pazar - 16:00
Sel yıktı, MSB yerine sabit köprü kuruyor!

11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan sel felaketinde Şarköy Boğaz Mahallesi'ne ulaşımı sağlayan beton köprü yerle bir olmuş, afetten hemen sonra bölgeye panel köprü kurulumu yapılmıştı. Geçtiğimiz haftanın ilk günü meydana gelen yeni sel felaketinde panel köprü de ağır hasar almıştı. Vinç ve iş makineleriyle kaldırılan panel köprünün yerine HASK adı verilen hafif alaşımlı sabit köprü kurulması için çalışma başlatıldı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kara Kuvvetleri Komutanlığından 8 kişilik uzman istihkam ekibince Boğaz Mahallesine ulaşım sağlanabilmesi için kurulum çalışmalarına başlanılan 4.3 metre genişliğe ve 40 metre uzunluğuna sahip HASK'ın (hafif alaşımlı sabit köprü) kurulumu 2 saatte tamamlanacak ve anında trafiğe açılacak.

Sabit köprü 11 Ağustos 2021 tarihinde Kastamonu ve Sinop'ta yaşanan sel afetinde Sinop Ayancık’ta kurularak bölgedeki ulaşım ağındaki kopukluk giderilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1631380/sel-yikti-msb-yerine-sabit-kopru-kuruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.