Papa: Kimsenin yapamadığını Türkiye yapıyor

Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye'nin barış çabalarını takdir ettiğini belirten Papa Franciscus, kendisine tespih hediye eden Avrupa Yüzme Birliği (LEN) Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın'a, "Geçenlerde Büyükelçinizle görüştüm. Bunu ona da ifade ettim. Türkiye’nin gayretlerini takdirle karşılıyoruz. Türkiye ve Türk halkına, teşekkür ediyoruz barışa yönelik katkılarınızdan dolayı' dedi." şeklinde konuştu.
Mevlüt Peker
|
04 Temmuz 2022, Pazartesi - 16:40
Papa: Kimsenin yapamadığını Türkiye yapıyor

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı ve LEN (Avrupa Yüzme Birliği) Yönetim Kurulu Başkanvekili Erkan Yalçın'a, Türkiye'nin Ukrayna'da devam eden savaşın sona ermesi ve kalıcı barışın sağlanması için yaptığı çabaları takdir ettiğini bildirdi.

Papa Franciscus, 11-21 Ağustos'ta Roma'da gerçekleştirilecek Avrupa Yüzme Şampiyonası öncesi Antonio da Silva başkanlığındaki LEN (Avrupa Yüzme Birliği) yönetim kurulu üyelerini Papalık Sarayı'nda ağırladı.

Papa Franciscus, içlerinde Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı ve Avrupa Yüzme Birliği (LEN) Yönetim Kurulu Başkanvekili Erkan Yalçın’ın da olduğu konuklarına hitaben, "Yaklaşık bir ay sonra Avrupa Yüzme Şampiyonası'nı tertip edeceksiniz. Bu bana huzur veriyor. Zira her büyük spor etkinliği, muhtelif ülkelerin gençleri için özel bir buluşmadır, daha iyi bir dünya için bir umut işaretidir." dedi.

Ukrayna'da süren savaş sebebiyle derin üzüntü içinde olduğunu ifade eden ruhani lider Papa, "Ukrayna'daki savaşın bu spor etkinliğini gölgelemesi sanırım sizleri de üzüyor. Ama yine de bunun, halklar arasında savaşın, nefretin ve nükleer tehdidin bulunmayacağı bir dünya için daha fazla çalışmamıza vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Almanya, Avusturya, Danimarka, Faroe Adaları, Finlandiya, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İsrail, İtalya, Karadağ, Portekiz ve Türkiye'nin yüzme federasyonları başkanlarından oluşan Avrupa Yüzme Birliği (LEN) Yönetim Kurulu heyetiyle hatıra fotoğrafı çektiren Katoliklerin lideri Papa konukları tek tek selamladı.

Avrupa Yüzme Birliği Başkanvekili Erkan Yalçın, Papa'nın kabulüne dair şu açıklamada bulundu:

"LEN Başkanımız (Antonio da Silva) bir konuşma yaptı. Ben de daha sonra kendisine Türkiye'den getirdiğim tespihi hediye ettim. Sayın Papa'ya, Ukrayna'daki savaşın sona ermesi için Türkiye'nin çok çaba harcadığını ve barış için yapılan çağrıların Türkiye'de ilgiyle karşılandığını söyledim. O da bana, 'Avrupa'da kimsenin yapmadığını Türkiye yapıyor. Gerçekten barış için çok büyük mücadele veriyor' dedi. Sayın Papa, Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş ile mayıs sonunda görüştüğünü de hatırlatarak 'Geçenlerde Büyükelçinizle görüştüm. Bunu ona da ifade ettim. Türkiye’nin gayretlerini takdirle karşılıyoruz. Türkiye ve Türk halkına, teşekkür ediyoruz barışa yönelik katkılarınızdan dolayı' dedi."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1633434/papa-kimsenin-yapamadigini-turkiye-yapiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.