Gölbaşı Belediyesi’nden sokak hayvanları için sıcak yuva

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek can dostların hayat standartlarını korumak, sokak hayvanlarından korkan çocuk ve vatandaşların sesi olmak için hayata geçirdiği proje 6 Temmuz’da kapılarını açıyor.
Onur Çetinkaya
|
04 Temmuz 2022, Pazartesi - 17:01
 Gölbaşı Belediyesi’nden sokak hayvanları için sıcak yuva

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek öncülüğünde başlatılan ve yapımı devam eden Türkiye’nin en donanımlı ve modern ‘Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde sona gelindi.

Gölbaşı Gölbek Mahallesi’nde 50 bin metrekare üzerinde hayata geçen merkezin artık sokakta yaşayan canları 6 Temmuz itibarıyla ağırlamaya başlayacağını müjdeleyen Başkan Şimşek, “Bu alanı biz belediye olarak, kendi imkânlarımızla hayata geçirdik. Köylülerimizle istişare ederek, Gölbaşı Belediyemizin kendi arsası üzerine bu merkezi yaptık. Burayı yapmaktaki amacımız insanlarımızın rahat ve huzurlu yaşamalarını sağlamak ve sokak hayvanlarını huzurlu ve güzel bir ortamda muhafaza etmek” dedi.

''Doğaya dost projemiz Türkiye'ye örnek olacak''

Şimşek, “249 adet padok, karantina alanı, kısırlaştırma merkezi, ameliyathane, rehabilitasyon alanı, yem üretme tesisi, hayvan morgu, soğuk hava deposu, temizleme alanı, eğitim parkurları, yem üretme tesisi, ameliyathaneler ve doğal yaşam alanları yer alacak. 

Ramazan Şimşek,''Doğal ahşap kulübelerinin olduğu kafeslenmeyecekleri, kendilerine ve çevreye zarar vermeden yaşayabilecekleri bir alan sağlayacağız. Bu alanda yine köpeklerimizin her türlü bakımları ile ilgilenecek veteriner hekimlerimiz ve eğitmenlerimiz görev yapacak. Peyzajı ve teknik özellikleri ile Ankara’ya ve Türkiye’ye örnek olacak hayvan rehabilitasyon merkezimizi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1633517/golbasi-belediyesinden-sokak-hayvanlari-icin-sicak-yuva
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.