Alkole yüzde 40 zam daha!

Bazı alkollü içkilere yüzde 40 oranında zam geldi. Bir içki grubuna ait şarap bazlı içecekler ile bazı kokteyllerin fiyatlarında yüzde 40 oranında artış oldu.
Mevlüt Peker
|
05 Temmuz 2022, Salı - 15:04
Alkole yüzde 40 zam daha!

Bazı alkollü içeceklere zam geldiği bilgisini veren Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, bazı şarap bazlı içecekler ile kokteyllere yüzde 40 oranında zam yapıldığını duyurdu.

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya platformu Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımda şarap bazlı içecekler ile bazı kokteyllerin zamlandığını kaydetti. Özgür Aybaş paylaşımında, “Şarap bazlı içecekler 50 TL oldu” ifadesini kullandı.

Yüzde 40 zam

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş’ın Twitter'da paylaştığı yeni fiyat listesinde şarap bazlı içeceklerin 35 liradan 50 liraya çıktığı görülürken, bir başka kokteyl markasına ait alkollü içeceklerin fiyatının da 127,5 liradan 180 liraya yükseldiği görüldü.

Mayıs ayının sonunda çıkan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre Aralık ayı sonuna kadar alkollü içkiler, içecekler ve sigaradan alınan ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) asgari maktu tutarları değiştirilmiş, bu da alkole zam olarak yansımıştı.

Sigara da zamlanmıştı

Ayrıca geçen hafta da sigara fiyatlarına zam yapılmış ve Mayıs ayında yapılan son zam ile birlikte en ucuz sigara 25,50 liraya yükselmişti. Son zam ise en ucuz sigaranın fiyatının 27,5 liraya, en pahalı sigaranın fiyatının ise 48 liraya yükselmesine neden olmuştu.

Sigara ve alkolün enflasyon sepetindeki ağırlığı yüzde 5 dolaylarında. Öte yandan bu ürünlerin vergi yükü de hayli fazla. Haliyle sigara ve alkol fiyatlarındaki yükseliş enflasyon oranına doğrudan yansıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1635752/alkole-yuzde-40-zam-daha
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.