ANKAPARK belediyeye devredildi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2 yılı aşkın süredir devam eden Ankapark davasının sonuçlandığını duyurdu.
Onur Çetinkaya
|
06 Temmuz 2022, Çarşamba - 11:54
ANKAPARK belediyeye devredildi

Ankara Büyükşehir Belediyesinin ANKAPARK'ın tahliyesi ve belediyeye devri için açtığı davanın karar duruşması Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesinde görüldü.

Mahkeme, Atatürk Orman Çiftliği  arazisi içindeki ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin kaldırılmasına hükmetti.

Karar, Yenimahalle Kaymakamlığı ve İflas Dairesine iletilecek, ardından oradan gelecek tarihe göre tahliye ve devir işlemi gerçekleştirilecek.

Mansur Yavaş'da karar sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Yavaş,"2 yılı aşkın süredir devralmak için hukuki mücadele verdiğimiz ANKAPARK davası sonuçlandı.

Bugün parkın tahliyesine ve Belediyemize devrine karar verildi.

Kurban Bayramı'nın hemen ardından gerekli tespitleri yaparak parkın geleceğine Ankaralılar ile birlikte karar vereceğiz." dedi.

Meclis Toplantısında dile getirmişti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ABB Meclis toplantısında, ANKAPARK ile ilgili konuşmuştu.

Mansur Yavaş,'' Hala bir şey çalıyorlar,içerisini boşaltıyorlar.6 katrilyonluk malı var,hakim sadece 50 lira teminat verdi.Benim yaptırdığım tespitte 100 milyonlarıydı.İçerisini göremiyoruz,daha ne boşalttılar bilemiyoruz.Dolayısıyla büyük bir zarar içerisinde bir an önce almamız,değerlendirmemiz lazım.Ankapark, Gökçek döneminde yapıldı.Açık açık söylüyoruz orayı işler hale getireceğiz.'' diye söylemişti.  


http://www.ankaramasasi.com/haber/1636669/ankapark-belediyeye-devredildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.