Ankaralılar Ankapark'ın yerine ne istiyor?

ABB, Ankapark'ı Ankaralılara sordu. Ankaralı "yeşil alan olsun" dedi. ABB hem anket sonucunu hem de Ankapark'ın maliyeti ile bu paraya neler yapılabileceğini anlatan almanak hazırladı.
Mevlüt Peker
|
24 Temmuz 2022, Pazar - 15:06
Ankaralılar Ankapark'ın yerine ne istiyor?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hukuki mücadeleyi ABB'nin kazanması sonrası yaptığı basın gezisinde açıklamalarda bulunmuş ve Ankapark'ın akıbetini Ankaralıların belirleyeceğini açıklamıştı.

Ankaralılara açtığı elektronik anket ile "Ankapark ne olsun?" diye soran Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilk saatte 41 bin 525 öneri aldı. En çok gelen önerilerin başında 9501 oy ile "Yeşil Alan" yer aldı. 7548 öneri Hayvanat Bahçesi, 4454 öneri Atatürk Orman Çiftliği, 4452 öneri Spor ve Yürüyüş Alanı, 1999 öneri ise Eğlence Alanı olması yönünde çıktı.

Millet Bahçeleri konseptini oluşturan yeşil alan, spor ve yürüyüş alanları ile ilgili öneriler birleştirildiğinde 13 bin 953 önerinin ortaya çıktığı görüldü.

Ankapark sürecine ilişkin ABB'nin basınla paylaştığı sunumda Ankapark'ın konumu, Ankarpark'ın yapım maliyeti, söz konusu maliyetlerle neler yapılabileceği bilgileri yer aldı.

İşte Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) hazırladığı Ankapark Almanağı...


http://www.ankaramasasi.com/haber/1671191/ankaralilar-ankaparkin-yerine-ne-istiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.