Davutoğlu’ndan “Bana selam verene bile baskı yapıyorlar” eleştirisi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, insanların baskılar ve korku sebebiyle selamlaşmayı hatta bayramlaşmayı bile kestiğini belirterek, “Bizzat gelip davet edip sayın başbakanım orada sizi görmek istiyoruz demedikçe kimsenin düğününe gitmiyorum” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
06 Temmuz 2022, Çarşamba - 14:28
Davutoğlu’ndan “Bana selam verene bile baskı yapıyorlar” eleştirisi

Ahmet Davutoğlu, Ankara Masası Gündem programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Yakın çevresine baskılar yapıldığını anlatan Davutoğlu, “Bugün iş adamları benimle görüşmekten başbakanken yanımdan ayrılmayan sonra başbakanlığı bırakıp AK Parti içerisinde halen sürerken yine benimle görüşen isimlerini tahmin edebileceğiniz  en önemli isimleri düşünün zihninizde. Parti kurduktan sonra da bir müddet görüşen ama baskılar karşısında  şu anda selamlaşmayı, bayramlaşmayı kesen iş adamları var.” İfadesini kullandı.

“Yalnızken hürmet ediyor ama telefonla bile konuşamıyorlar”

Davutoğlu şöyle devam etti:

“ Yalnız kalıp bir yerde karşılaştığımızda eğiliyorlar, sayın başbakanım hürmetim sonsuz size. Ama biliyorsunuz Türkiye'nin şartlarını. Telefonla görüşmeyelim. Geçen bir grup iş adamı ile konuşurken  her an bu görüşmeyi bilse, her an bana vergi müfettişleri canımı okurlar dedi . Ama bir taraftan da saygı ve hürmetini beyan ediyor. Allah aşkına bu nasıl bir Türkiye? Ne zarar verdiler?”

“Selam vermekten korkuyorlar”

“ Bugün iktidar koridorlarında dolaşanların bir kısmı benim öğrencim. Selam vermekten korkarlar. Bir kısmı elinden geleni yapıp imkanları nisbetinde devlete hizmet ediyor. Bir kısmı o güç yozlaşmasının içerisine girdiler. Hiç önemli değil. Ben çok iyi halen öğrettiğimiz ideallerle  yaşayan öğrencilerimiz var. Bunu karşılaştırmak, bir öğrenci demek için söylemiyorum.”

“Bizi düğüne davet etmekten çekiniyorlar”

“ Ama çocuğu elimize doğmuş  bütün hayatı bizimle geçmiş insanlar o çocuğun düğünlerine bizi çağırmaktan çekiniyorlar. Emin değiller çünkü, çağırıldıkları anda ertesi gün kulakları çekilir, ceza görürler.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ak parti’de olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a parti içerisinde gördüğü hatalara dikkat çektiği 25 sayfalık rapor sunduğunu dile getirdi.

“Dedikodu, yasaklar ve iftiraları Cumhurbaşkanına anlattım”

“Sayın cumhurbaşkanım şunlar  şunlar benim gördüğüm hatalar. İnsanlar birbirinden emin değil. Her yerde dedikodu var, her yerde iftira var, yasaklar var hepsini yazdım verdim elinde halen o döküm.” Diyen Davutoğlu şunları söyledi:

“Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları telefonlarını dışarıda bırakıp görüşme yapıyor”

“ Nasıl böyle dersiniz dedi. Dedim Ak Parti Genel Merkezine gidin genel başkan yardımcılarının odasında görüşme yapılırken  hepsi telefonlarını dışarıda bırakıyorlar tedbiren. Niye  bırakıyorlar? Ülkeyi kim yönetiyor?”

“Bizzat gelip davet etmedikçe kimsenin düğününe gitmiyorum"                

“ Onun için bana bir  düğün davetiyesi getirene ... Geçende çok eski bir arkadaşım davetiye göndermiş. Sare hanım aradı eşini. Eşi de Sare hanımın arkadaşı. Dedi ki, davetinize teşekkür ediyoruz ama şartlar malum ola ki bizim gelmemizden bir huzursuzluk doğacaksa ki yakın arkadaşlarımız biz gençleri sonra görürüz.  Sizi orada huzursuz etmeyelim. Ola ki dünür başka türlü düşünüyordur. Çok nazik bir şekilde hissettik ki çekiniyorlar. Teşekkür ettik. Bana gelip bizzat birisi davet etmedikçe insani ilişkiler nereye geldi. Bizzat gelip davet edip sayın başbakanım orada sizi görmek istiyoruz demedikçe kimsenin düğününe gitmiyorum.”

“En çok yüreğimi yakan şey, insanın kalbi tahrip edildi”

“ Davetiye gönderenlere ya da Whatsapp mesajı gönderenlere gitmiyorum. Çünkü o şu demektir. Ben göndereyim  ama siz gelmeseniz daha iyi. Bunları bile yok ettiler ya! Bayramlaşmayı unutturdular. Şimdi bu mudur muhafazakar değerler. İhtilaf etmemiz birbirimize selamı kesmemizi gerektirir. Nasıl koruyacağız? Nasıl örnek olacağız gençlere? Emin olun devlet kurumları çok tahrip edildi. Ona yüreğim yanıyor. Ama en çok yüreğim yanan şey, insanın kalbi tahrip edildi.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1637653/davutoglundan-bana-selam-verene-bile-baski-yapiyorlar-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.