Kadir Şeker'in avukatları itirazda bulundu

Konya'da sevgilisini darbeden şahsı engellemek isterken öldürdüğü gerekçesiyle hakkında verilen 12 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Kadir Şeker, tekrar yargılandığı davada "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Kadir Şeker’in avukatları Yargıtay’ın kararına itiraz etti.
Mevlüt Peker
|
06 Temmuz 2022, Çarşamba - 14:29
Kadir Şeker'in avukatları itirazda bulundu

Kadir Şeker'in avukatlarından Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, Kadir Şeker için Yargıtay’a itiraz dilekçesi verdiklerini bildirdi.

Detaylı istinaf dilekçesini de gerekçeli kararın tebliğ edilmesinin ardından sunacaklarını belirten Mustafa Aladağ, Kadir Şeker'in tutukluluk durumuna da itirazda bulunduklarını belirtti.

Kadir Şeker'in tutukluluğu, bir üst mahkeme olan Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelenecek.

Kadir Şeker olayı

Üniversite sınavlarına hazırlanmak için gittiği dershaneden evine dönen Kadir Şeker, 5 Şubat 2020 tarihinde merkez Selçuklu ilçesine bağlı Kosova Mahallesi'ndeki parkta bir kadının şiddet gördüğüne tanık olmuş ve çifti ayırmak istemişti.

19 suçtan sabıkası bulunan Özgür Duran'ın fiziki ve sözlü müdahalesi ile karşılaşan Kadir Şeker ile arasındaki boğuşma yaşanmış, Özgür Duran aldığı bıçak darbesiyle yaralanmış ve hastanede ölmüştü.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan Kadir Şeker'e, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis verilmiş, Kadir Şeker'in cezası "haksız tahrik" sebebiyle 15 yıla, "iyi hâl" indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmüştü.

Kadir Şeker'in avukatlarının itiraz etmesi üzerine dosya Yargıtay'a gitmiş, Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Kadir Şeker'e verilen hapis cezasının temyiz istemiyle ilgili incelemede bulunmuştu.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından inceleme sonrası, Türk Ceza Kanunu'nun 29. maddesi uyarınca yapılan uygulama sırasında tahrikin derecesi ve yoğunluğu da gözetilerek azami hadde yakın bir indirimle cezanın belirlendiği, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker hakkında daha fazla indirim yapılması gerektiği değerlendirmesiyle kararın bozulmasına hükmetmişti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün yeniden yargılanan Kadir Şeker'in "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 10 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasına ve tutukluluk durumunun devam etmesine hükmedilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1637730/kadir-sekerin-avukatlari-itirazda-bulundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.