Özgür Özel: Sağlıkta şiddeti önlemek için AK Parti'yi ikna edemiyoruz

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel "AK Parti'yi sağlıkta şiddeti ortadan kaldıracak tedbirleri alma ve etkin olarak uygulama konusunda ikna edemiyoruz" dedi.
Ankara Masası
|
08 Temmuz 2022, Cuma - 16:19
Özgür Özel: Sağlıkta şiddeti önlemek için AK Parti'yi ikna edemiyoruz

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa’da; CHP Demirci İlçe Başkanlığı’nda gündemi değerlendirdi. 

Özel, konuşmasının başında ANKA haber ajansı parlamento muhabiri gazeteci Mehtap Belen’nin vefat etmesinden dolayı üzüntü duyduğunu söyledi ve şu şekilde devam etti; 

“Kanserle mücadele ediyordu. Kazanacağını ümit ediyorduk. Hayat dolu, gayretli, çalışkan bir arkadaşımızdı. Mehtap Belen’i kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. ANKA Haber Ajansı’na, arkadaşlarına, ailesine ve Parlamento Muhabirleri Derneği’ne bir kez daha başsağlığı diliyoruz” dedi.

Özel; “Defalarca sağlıkta şiddeti araştıralım demiştik, kabul etmemişlerdi”

Özel konuşmasında bu hafta kötü bir haftaydı diyerek sözlerine şu şekilde devam etti ; Konya Şehir Hastanesi’nde kardiyoloji uzmanı doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesi hepimizin yüreğini dağladı. 2002 yılında Gaziantep’te Ersin Arslan kalbinden bıçaklanmıştı. O günden bugüne 10 yıl geçti. Ersin Arslan hayatını kaybedene kadar defalarca sağlıkta şiddeti araştıralım demiştik, kabul etmemişlerdi. Sağlıkta şiddetin araştırılması ile ilgili rapor duruyor. Sağlık meslek örgütlerinin önerileri duruyor. Türk Tabipleri Birliği’nin önerileri duruyor. Ama biz Adalet ve Kalkınma Partisi’ni gerçek anlamda sağlıkta şiddeti ortadan kaldıracak tedbirleri alma ve etkin olarak uygulama konusunda ikna edemiyoruz.” Diyerek iktidara yüklendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1644947/ozgur-ozel-saglikta-siddeti-onlemek-icin-ak-partiyi-ikna-edemiyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.