​​Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu hakkında günlük tahminleri yayınladı.
Onur Çetinkaya
|
09 Temmuz 2022, Cumartesi - 10:04
​​Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Marmara Bölgesinde gök gürültülü sağanak yağışlar görülüyor. Sıcaklık bölgede 33-35 derecelerde ölçülüyor. Yağışların Pazar günü de etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Ege Bölgesinde parçalı bulutlar görülüyor, iç kesimlerde yerel yağmurlar da etkili oluyor. Sıcaklık ise bölgede 30 ile 35 derece arasında ölçülüyor, yer yer 35 derecenin de üzerine çıkıyor.

Akdeniz Bölgesinde önümüzdeki üç günlük dönemde hava parçalı ve az bulutlu. Sıcaklık ise bu dönemde 30 ile 35 derece aralığında ölçülüyor.

Sıcaklık Kars'ta 27, Malatya'da 37, Hakkari'de 32 derece ölçülüyor. 

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıcak ve bol güneşli havalar devam ediyor. Hava sıcaklıkları Birçok ilde 40 derecenin de üzerinde ölçülüyor.

Sağanak ve sele dikkat 

İç Anadolu Bölgesinde hava parçalı bulutlu ve yağışlı. Sıcaklık ise bölgede en yüksek 33-34 derecelerde ölçülüyor. Pazar günü de benzer bir hava durumu bekleniyor.

Karadeniz Bölgesinde parçalı ve az bulutlu bir gökyüzü var. Yer yer bölgesel yağmurlar da görülüyor. Sıcaklık ise bölgede 26 ile 32 derece arasında ölçülüyor.

 Doğu Anadolu Bölgesinin kuzeyinde yerel yağmur geçişleri görülüyor. Bölgenin kalanı ise az bulutlu ve güneşli bir havaya sahip.

Meteoroloji'den 10 il için sağanak yağış uyarısı geldi.

Ankara, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bilecik, Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Düzce'de sağanak yağış beklendiği duyuruldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1645687/meteorolojiden-saganak-yagis-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.