Bahçeli’nin fotoğrafı krize neden oldu

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dün sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafı Ankara-Atina hattında tansiyonu yükseltti.
Onur Çetinkaya
|
11 Temmuz 2022, Pazartesi - 09:13
Bahçeli’nin fotoğrafı krize neden oldu

Türkiye ile Yunanistan arasında ipler bu kez fotoğraf sebebiyle gerildi.

Yunanistan çıldırdı

Hafta sonu sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf Yunanistan’ı ayağa kaldırdı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Ülkü Ocakları’nı ziyareti sonrasında sosyal medya üzerinden paylaşılan bir fotoğrafta tuttuğu harita Yunanistan’ı kızdırdı.

Haritada,''Denizlerdeki misakımillimiz'' ibaresi yer alırken, birçok Yunan adası ve Girit’in de Türkiye’ye ait olduğu görüldü.

Atina'da tepki 

Ülkenin çok okunan gazetelerinden Kathimerini, “Yunan diplomatik kaynakları bu hamlenin saldırgan ve provokatif olduğunu söyledi” yorumunu yaptı. Gazeteye konuşan diplomatik kaynaklar da, “Maalesef bu görüntü, bizim Türkiye ile her gün yaşadığımız ve gerilimi tırmandıran aşırı uçtaki açıklamaların bir kısmı” ifadesini kullandı.

Yunan yetkililer,''Bir an önce ülkemizin toprak bütünlüğünü şüphede bırakan bu kabul edilemez olayın düzeltilmesini bekliyoruz'' dedi.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler son aylarda kötüleşmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, En son Mart ayında Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’i İstanbul’da ağırlamıştı. O dönemde ilişkiler iyileşirken kısa bir süre sonra karşılıklı sert açıklamalar ile ilişkilerde bozulma meydana gelmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1647603/bahcelinin-fotografi-krize-neden-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.