Tatil taleplerinde yüzde 100'lük artış

Ankara Masası
|
20 Mayıs 2020, Çarşamba - 16:37
Tatil taleplerinde yüzde 100'lük artış

Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar: “Taleplerde bir önceki haftaya göre bu hafta yüzde 100’lük artış var.”

Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, tatil taleplerinde bir önceki haftaya göre yüzde 100’lük artış olduğunu söyledi.

Mete Vardar, online basın toplantısında, turizmdeki gelişmeleri değerlendirdi.

2020’nin beklentilerin çok üstünde başladığını ancak sektörün pandemiden ciddi şekilde etkilendiğini belirten Vardar, yaklaşık 11 bin misafire anket yaptıklarını ve sonuçların umutlarını artırdığını dile getirdi. Vardar, güney bölgelerindeki otellerin yüzde 60’ının 1 Temmuz gibi açılacağı yönündeki izlenimini paylaştı.

Taleplerde bir önceki haftaya göre bu hafta yüzde 100’lük artışın olduğunu belirten Vardar, “Bu çok önemli bir veri, gün geçtikçe artacaktır. Hava yollarının uçuşlarının başlaması, kara yollarının açılmasıyla talep daha fazla artacak. 10 Haziran itibarıyla iç turizmin hareketliliğinin başlayacağını, 28 Haziran itibarıyla geçen seneki rakamlara kavuşacağını, temmuz ve ağustosta geçen seneden fazla Türk konaklamasının olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.  

“Türkiye’de tatil kampanyası başlatalım”
Vardar, tatilin en iyi antibiyotik olduğuna inandığını belirterek şöyle devam etti:

“Turizm Tanıtım Fonu kuruldu, şimdi tam yeri. Türkiye’de tatil kampanyası başlatalım, sloganı da ben atmış olmayayım, 'Reçeteye tatil yazsınlar’. İnsanlara tatilin önemini bir kez daha anlatmaya çalışalım. Tatil bir ihtiyaçtır, lüks değildir. 5,5-6 milyon sayılarını 10 milyona çıkarırsak birçok otelin derdini de çözmüş oluruz. Yurt dışından gelen turist en erken 1 Ağustos itibarıyla gelecek gibi gözüküyor, büyük talep öngörmüyoruz. Belki yurt dışından ekim ve kasımı kazanabiliriz.”

“Kültür turlarına daha da ağırlık vereceğiz”
Vardar, Türkiye’nin en çok kültür turu operasyonunu gerçekleştiren seyahat acentesi olarak pandemi sonrasında buna daha da ağırlık vereceklerini vurguladı.

“Bu hafta itibarıyla nisan ve mayısta konaklamasını gerçekleştirmemiş misafirlerin iadesine başlıyoruz”
Vardar, yüzde 3-yüzde 4 karlılıkla hizmet veren seyahat acentelerinin bu süreçte, kendilerinde olmayan bir paranın mesuliyetini almış olduğunu anlatarak, “Misafirlerimizin bütün iadelerini yapacağız ama bunu bir sıraya koyduk. Bu hafta itibarıyla nisan ve mayıs aylarında konaklamasını gerçekleştirmemiş misafirlerin iadesiyle başlayıp daha sonra da tüm iadeleri yapacağız. Tüm misafirlerimizin gönlünü alacağız.” diye konuştu. 

Otobüs kapasitelerini düşürdüklerini, küçük gruplara, aileye ve kişiye özel programlar yaptıklarını aktaran Vardar, hijyene önem verdiklerini söyledi. Vardar, ayrıca yeni dönemde Türkiye’de ilk olacak “görüntülü rezervasyon uygulamasını" devreye sokacaklarını bildirdi. 

“Gözde destinasyonlar yine Akdeniz ve Ege olarak görülüyor”
Jolly Pazarlama Direktörü Yasemin Develioğlu da anket sonuçlarını aktardı. Buna göre, katılımcıların yüzde 62’si 2020 yılı için tatil planını olduğunu söyledi, geri kalan yüzde 38 ise pandemiyi neden olarak gösterdi.

Tatil için tarih tercihine ilişkin soruya katılımcıların yüzde 19’unu haziranda tatile çıkacağı yanıtını verirken yüzde 31 temmuz, yüzde 35 ağustos, yüzde 15’i ise eylül ve sonrası şeklinde dağıldı.

Katılımcılar ulaşım aracı tercihlerini yüzde 45’i kendi aracını, yüzde 34 uçak, yüzde yüzde 18’i otobüs, geri kalanı da araç kiralama şeklinde sıraladı.

Katılımcıların yüzde 58’i yurt içi otel konaklamayı, yüzde 7’si yurt dışına çıkmayı, yüzde 20’si kültür turlarını tercih etti. Villa kiralama ve karavan gibi alternatiflerin yüzde 6’lık misafir kitlesi bulunduğu anlaşıldı. Ankete katılanların yüzde 50’si Akdeniz, yüzde 44’ü Ege, yüzde 3’ü Karadeniz’e gitmek istediğini ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/16524/tatil-taleplerinde-yuzde-100luk-artis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.