İstanbul Havalimanı “Dünyanın En İyisi” listesinde 2. oldu

İstanbul Havalimanı bir kez daha “Dünyanın En İyi 10 Havalimanı” arasında yerini aldı. Dünyanın en iyi ikinci havalimanı seçilen İGA İstanbul Havalimanı’nın önünde Singapur Changi Havalimanı bulunuyor.
Mevlüt Peker
|
14 Temmuz 2022, Perşembe - 12:23
İstanbul Havalimanı “Dünyanın En İyisi” listesinde 2. oldu

İstanbul Havalimanı, New York merkezli Travel and Leisure dergisinin “Dünyanın En İyi 10 Uluslararası Havalimanı” anketinde ikinci oldu. Dünyaca ünlü seyahat dergisinin oluşturduğu ve okuyucularının oylarıyla belirlenen listeye İstanbul Havalimanı, 94.06 puanla girme başarısını elde etti.

Travel and Leisure dergisi okuyucularının oylarıyla belirlenen listede ikinci sırada yerini alan İGA İstanbul Havalimanı, ilk sırada bulunan Singapur Changi Havalimanı ile arasındaki puan farkını 2021’e göre daha azalttığı görüldü.

ABD’de New York merkezli dünyaca ünlü seyahat dergisi Travel and Leisure’ın her yıl düzenlediği “Dünyanın En İyi 10 Uluslararası Havalimanı” anketinde İGA İstanbul Havalimanı, dünya devlerini geride bıraktı. Hamad Uluslararası Havalimanı (Katar), Dubai Uluslararası Havalimanı, Incheon Uluslararası Havalimanı (Güney Kore), Hong Kong Uluslararası Havalimanı, Zürih Havalimanı (İsviçre), Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı (Birleşik Arap Emirlikleri), Haneda Uluslararası Havalimanı (Japonya), Kopenhag Havalimanı (Danimarka) gibi dünyanın önde gelen havalimanları; İGA İstanbul Havalimanı’nın gerisinde kaldı.

Havalimanlarının kalitesi çok sayıda kritere göre belirleniyor

25 Ekim 2021 tarihinde başlatılan oylama 28 Şubat 2022 tarihinde sona erdi. İGA İstanbul Havalimanı için bir okuyucu, “İstanbul Havalimanı, başlı başına bir varış noktası gibi ve bir yere seyahat edecekmiş gibi hissetmiyorsunuz” değerlendirmesiyle dikkat çekti. Travel and Leisure dergisi okurlarının görüşlerine göre belirlenen “Dünyanın En İyi 10 Uluslararası Havalimanı” kategorisinde havalimanları; erişim, güvenlik, check-in, yeme-içme alanları, alışveriş ve tasarım açısından değerlendirilerek puanlama yapılıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1654285/istanbul-havalimani-dunyanin-en-iyisi-listesinde-2-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.