Özkök’ten PKK açıklaması

Gazeteci Ertuğrul Özkök, PKK'lı teröristlerin turizm rehberliği yapması önerisinde bulundu.
Onur Çetinkaya
|
14 Temmuz 2022, Perşembe - 15:51
Özkök’ten PKK açıklaması

Televizyon programına konuk olan Gazeteci Ertuğrul Özkök, canlı yayında PKK' lı teröristler için ilginç açıklamalar yaptı.

Yayında Finlandiya Başbakanı Sanna Marine'in katıldığı bir rock festivalinden kamuoyuna yansıyan kot şortlu, deri ceketli fotoğrafı konuşulurken konu bir anda Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'ne (FARC) geldi.

''Bizim PKK'lılar rehber olsun''

Kolombiya'da 2015 yılında silah bırakan FARC'ın altında savaşan bazı kişilerin turist rehberliği yaptığını örnek gösteren Özkök, "Bizim PKK'lılar da bunu yapsalar daha iyi olur" dedi.

Özkök,''Kolombiya'da eski FARC gerillaları vardı ya orada solcu gerillalar işsiz kalmış şimdi orada başlarındaki adam başkan olunca. Hepsi turistlik rehber yapıyorlarmış. Gerillaların yerlerini gezdiriyorlarmış. Bence bizim PKK'lılar da bunu yapsalar daha iyi olur işte. Dağdan inip turist rehberi olsunlar bölgede o kadar kadar zenginlik var." ifadeleriyle izleyenleri şaşırttı.

Süleyman Soylu tepki gösterdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından Özkök'ün açıklamalarına tepki gösterdi.

Soylu,''Kavala’dan, kayyum meselesine, Esad’ın çözüm olduğundan, 'Bizim PKK’lılar dağdan inip turist rehberi olmalı' tezine kadar, her türlü sözü söyleyen, buna rağmen konuşanların hemen içeriye atıldığını iddia eden; Eski Türkiye’den kalma Bir Ertuğrul Özkök klasiği." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1654527/ozkokten-pkk-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.