Putin'den Rus medyasını yasaklayan ülkelere misilleme!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya dışında faaliyet gösteren Rus medyasının çalışmalarını yasaklayan ülkelerin basın kuruluşları için benzer tedbirlerin alınmasını sağlayacak kanunu imzaladı.
Mevlüt Peker
|
15 Temmuz 2022, Cuma - 11:01
Putin'den Rus medyasını yasaklayan ülkelere misilleme!

“Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin” imzasıyla Rusya Devlet Yasa Bilgi Sistemi'nde yayınlanan yasada şu ifadeler yer aldı:

"Rus medyasının faaliyetlerinin yabancı bir devlette yasaklanması (kısıtlanması) durumunda, yanıt olarak Rusya Federasyonu Başsavcısı veya Başsavcı yardımcılarının kararı ile o devletin medya kuruluşunun faaliyetleri yasaklanacak (sınırlanacak)."

Yabancı basın kuruluşlarının Rusya'daki lisansları iptal edilecek, faaliyetleri yasaklanacak

Yasaya göre, yabancı medya kuruluşlarının Rusya'daki lisansı ya da akreditasyonu iptal edilerek, tüm faaliyetleri yasaklanabilecek ya da sınırlandırılabilecek.

Dezenformasyon yayan medyaya yaptırımlar

Ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kanun gereği, Rus vatandaşlarının sağlığını, varlığını ve hayatını tehlikeye atacak, devlet düzenini bozacak nitelikte haberler yayan medya kuruluşlarının faaliyetleri askıya alınarak iftira, çarpıtma, dezenformasyon, misenformasyon, manipülasyon ve tezviratların önüne geçilecek. Rusya Silahlı Kuvvetleri hakkında yalan bilgiler yayacak olan basın kuruluşları da bu tedbire tabi tutulacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1655681/putinden-rus-medyasini-yasaklayan-ulkelere-misilleme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.