15 Temmuz’un yiğidi Ömer Halisdemir her gün hatırlanıyor

15 Temmuz 2016’da şehit olacağını bilerek dünyanın en tehlikeli timinin arasına girip darbeci Semih Terzi’yi alnının ortasından vuran ve 17 kurşunla şehit edilen kahraman astsubay Ömer Halisdemir yılın 365 günü hatırlanıyor, kabrinin boş kaldığı gün olmuyor.
Mevlüt Peker
|
15 Temmuz 2022, Cuma - 13:46
15 Temmuz’un yiğidi Ömer Halisdemir her gün hatırlanıyor

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz hain işgal kalkışmasında darbeci general Semih Terzi'yi alnının ortasından vurarak darbenin seyrini değiştiren şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in kabri her gün ziyaretçi akınına uğruyor.

Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'deki kabrini her sene on binlerce kişi ziyaret ediyor. 20 Şubat 1974 doğumlu ve ebedi ölümsüz şehidin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde bulunan kabrine gelen insanlar Kur'an-ı Kerim okuyor, dua ediyor ve gözyaşları döküyor.

Bisikletçiler illerden toprak getirdi

Bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen ve Arnavutköy'den başlayan Ömer Halisdemir Ulusal Bisiklet Turu, sporcuların Ömer Halisdemir’in kabrine gelmeleriyle tamamlandı. Her sene geleneksel olarak tertiplenen Ömer Halisdemir Ulusal Bisiklet Turuna katılan sporcular Türkiye’nin farklı kentlerinden getirdikleri toprakları kahraman şehit Ömer Halisdemir'in kabrine koydu.

Ömer Halisdemir Ulusal Bisiklet Turu ile ilgili bilgi veren Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Koç şunları söyledi:

“2016 yılından bu yana devam ediyor. İlk başladığı yıldan itibaren yaklaşık 30 bisikletçimizle birlikte geliyoruz. Bu sene 28 profesyonel bisikletçimizle turu tamamladık. 1100 kilometrelik bir yol, 7 şehrimizi geçtik ve geçtiğimiz şehirlerde şehitliklerden aldığımız topraklarla birlikte buraya geliyoruz. Kıymetli şehidimizi unutmamak, unutturmamak için her yıl bu çalışmayı düzenli olarak yapıyoruz.”

Darbenin seyrini değiştiren yiğit: Ömer Halisdemir…

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece Diyarbakır'dan bir tabur bordo bereli askerle havalanan darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'nin uçağı Etimesgut Havalimanı'na saat 01.13'te inmişti.

Dönemin Özel Kuvvet Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, telefonla ulaştığı emir Astsubayı Ömer Halisdemir'den, Semih Terzi'yi etkisiz hale getirmesini istemişti.

Komutasındaki askerlerle Etimesgut Özel Hava Alay Komutanlığı'na gelen Semih Terzi, saat 02.14'te ÖKK'nın emir komutasını almak için helikopterle Gölbaşı'ndaki karargaha gitmişti.

Karargah giriş kapısına kadar gelen Semih Terzi, kahraman Astsubay Ömer Halisdemir tarafından alnının ortasından vurularak etkisiz hale getirilmişti.

Semih Terzi’nin yanında Diyarbakır'dan gelen askerler Ömer Halisdemir'e 15 el ateş etti. Halisdemir'i vuran ilk kurşunu sıkan ismin Binbaşı Fatih Şahin olduğu anlaşıldı. Şahin'in 12 el ateş ettiği belirlendi.

Karargahın güvenlik kamerası kayıtlarında ise Ömer Halisdemir’in cansız bedeninin karargah önüne taşındığı, bir süre sonra Özel Kuvvet Komutanlığında görevli ambulans geldiği, Halisdemir’in nabzını kontrol ettikleri ve yaşadığını darbeci askerlere söyledikleri, bunun üzerine Üsteğmen Mihrali Atmaca’nın yerde hareketsiz yatan Halisdemir’e yakın mesafeden 2 kurşun sıktığı görüldü. Ömer Halisdemir’in vücudundan 17 kurşun çıkarıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1656075/15-temmuzun-yigidi-omer-halisdemir-her-gun-hatirlaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.