Aşırı sıcaklar geliyor

Avrupa'yı etkisi altına alacak sıcak hava dalgası ülkemizi de tehdit ediyor. Meteoroloji uzmanları, yaklaşan günlerde Marmara'nın doğusu ile Doğu Karadeniz'de sağanak yağışların beklendiğini kaydederken, sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyredeceği belirtildi. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, "Türkiye'de kırmızı alarma geçmek gerekebilir" uyarısında bulunarak aşırı sıcaklar için tarih verdi.
Mevlüt Peker
|
17 Temmuz 2022, Pazar - 09:24
Aşırı sıcaklar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının son değerlendirme ve tahminlerine göre Giresun ve Ordu'da kuvvetli olmak üzere Doğu Karadeniz'de sağanak yağış bekleniyor. Yurt genelinde sıcaklar etkisini artıracak.

Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, Türkiye'de aşırı sıcakların 23 Temmuz Cumartesi günü başlayacağı uyarısında bulundu.

Avrupa'da Pazartesi günü itibarıyla rekor kırarak ölümlere neden olabileceği kaydedilen sıcaklar önce Balkanlara sonra da Türkiye'ye gelecek. Kerem Ökten, "Bizde de kırmızı alarma geçmek gerekebilir" ifadelerini kullandı.

Kerem Ökten şunları kaydetti:

"Temmuz sonu sıcaklar açısından çok sıkıntılı geçecek gibi görünüyor. Sıcaklar balkanlardan gelecek. Genelde Libya'dan denizi aşarak veya Basra'dan gelirdi. Balkanlardan gelmesi nadir bir durum. Ardından aşırı yağışları da beraberinde getirme ihtimali yüksek.

Pazartesi ve Salı günü Avrupa yanarken İstanbul püfür püfür esecek. Kuzeyden kuzeyden. Rüzgar kuvvetli olacak. Hafta sonunu iyi değerlendirin. Cumartesi ve Pazar hafif rüzgar var...

Doğu Karadeniz'de en kuvvetli yağış Pazartesi günü. En kuvvetli yağışı alacak şehir Giresun. Yağış şiddetli. Tedbir almakta fayda var. Afetlik değil; fakat sıkıntı çıkartabilir. Giresun halkına duyurulur..."

Aşırı sıcaklar ne zaman geliyor?

"Aşırı sıcaklar öncesi üşümeye hazırlanın" ifadelerini kullanan Kerem Ökten, bilhassa Salı günü kuvvetli rüzgârla beraber havanın iyice soğuyacağını kaydetti.

"18 ve 19 Temmuz'da İngilizler sıra dışı 2 gün yaşayacak. 2003'ten bile daha güçlü sıcaklar etkili olacak" diyen Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, Türkiye için tarih verdi. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, "Türkiye'de aşırı sıcaklar 23 Temmuz'da başlıyor. Öncesindeki serinliğin tadını çıkarın. Önce üşüyeceğiz. Sonra da yanacağız" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1657438/asiri-sicaklar-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.