Acımasızca katletti! Beraatini istedi…

Dernek lokalinde bir kişiyi sebepsiz yere defalarca kalbinden, sırtından ve vücudunun değişik yerlerinden bıçaklayarak öldüren sanık, "Tahliye ve beraatimi istiyorum" dedi.
Mevlüt Peker
|
18 Temmuz 2022, Pazartesi - 13:56
Acımasızca katletti! Beraatini istedi…

Kocaeli'nde dernek lokalinde sakince çay içen vatandaşı kalbinden, sırtından ve vücudunun değişik yerlerinden defalarca bıçaklayarak katleden sanık, süren duruşmada tahliyesini ve beraatini istedi. Mahkeme heyeti ise, sanığın akıl sağlığı ile ilgili istenilen raporun beklenilmesi kararını verdi.

19 Eylül 2020 tarihinde Kocaeli’nin İzmit ilçesi Bekirdere Mahallesi'nde bir derneğin lokalinde korkunç bir cinayet olayı meydana gelmişti.

Dernek lokalinde arkadaşıyla beraber çay içen 42 yaşındaki Volkan Mercan (fotoğraftaki), akli dengesinin yerinde olmadığı ileri sürülen Kadir O. tarafından sebepsiz yere göğsünden, kalbinden, sırtından ve vücudunun değişik yerlerinden defalarca bıçaklandı. Ağır yaralanan Volkan Mercan, götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Olay sonrası polis ekiplerince gözaltı uygulanan Kadir O. emniyette tamamlanan işlemlerin ardından Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede tedavisi sona eren Kadir O, tutuklandı ve cezaevine konuldu.

Karar için akıl sağlığı raporu beklenecek

“Kasten öldürme” suçundan dava açılan Kadir O'nun yargılanmasına, Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşma salonunda maktül Volkan Mercan'ın ablası Meryem Mercan ile sanık avukatı hazır bulunurken, Kadir O. ise SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katıldı.

Maktül Volkan Mercan’ın ablası Meryem Mercan, sanık Kadir O’nun en ağır biçimde cezalandırılmasını istedi. Tutuklu sanık Kadir O. ise tahliye ve beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Kadir O.'nun tutukluluk durumunun devamına ve akıl sağlığı durumunun tespiti için Adli Tıp Kurumundan gelecek raporun beklenilmesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1658729/acimasizca-katletti-beraatini-istedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.