AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşcu: "ABB hizmet belediyeciliğinden hezimet belediyeciliğine döndü"

AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşcu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Çubuk için verdiği 15 vaadin hiçbirini yerine getirmediğini belirterek," Hizmet belediyeciliğinden hezimet belediyeciliğine döndüler." dedi.
Büşra Bayrak
|
19 Temmuz 2022, Salı - 15:40
AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşcu: "ABB hizmet belediyeciliğinden hezimet belediyeciliğine döndü"

AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşcu, Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın sunduğu Arka Plan programına konuk oldu.

Partisinin Çubuk’taki çalışmaları hakkında bilgi veren Kuşcu , eğitime büyük destek verdiklerini söyleyerek, 2020 yılında ilçede ilk defa merkez ilçeler dışında BİLSEM’in (Bilim Sanat Merkezi) açıldığını belirtti. Bu yıl partisinin çalışmaları sonucu ilk defa üniversite sınavının Çubuk’ta gerçekleştirildiğini anlatan Kuşcu , Eylül ayında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne hizmet verecek 4 bin kişilik öğrenci yurdunun da hizmete gireceğini aktardı.

Yakın zamanda ilçeye E-Sınav merkezinin de açılacağının müjdesini veren Kuşcu ,  bakanlığın elektronik olarak yapmış olduğu sınavlar veya bakanlıkla protokol imzalayan diğer kurumların sınavlarının ilçeye açılacak E-Sınav merkezinde yapılacağını vurguladı.

"ABB'nin Çubuk'ta hizmeti yok"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ilçedeki çalışmalarını eleştiren Kuşcu , “3,5 yıl geçti. Çubuk’ta elle tutulur, gözle görülür büyükşehir tarafından yapılmış hizmet yok. Belediyecilik anlayışının hizmet anlayışı olması gerekir ki biz AK Parti olarak hem iktidarımızla hem yerel yönetimlerde hep hizmeti bildik. Biz bugün sosyal medyada PR nasıl yapılır, yapılmayan işler nasıl yapılmış gibi satılır bunlar bizim kültürümüzde yok.” dedi.

"Dertler anlatılıyorsa hizmet nerde? "

Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın İYİ Parti Çubuk İlçe Başkanı Raşit Burkay Özgün’ün ‘ABB Başkanlığına Mansur Yavaş'ın gelmesiyle belediye hizmetlerine ulaşım daha kolaylaştı. Muhtarlarda Mansur Yavaş'ın telefonu var’ şeklindeki sözlerini hatırlatması üzerine Kuşcu ,” Ulaşmada problem yoksa dertler anlatılıyorsa hizmet nerede? Geçen sene üniversitenin 40 metrelik bağlantı yolu var Çubuk ile üniversiteyi bağlayacak takriben 3-3,5 km filandır. Geçen yıl bizatihi konuşuldu Sayın Yavaş’la hemen talimat veriyoruz yapılacak dedi aradan 1- 1,5 yıl geçti ki daha evvelinden de bu talep edilmişti yapılmadı. İletişim, ulaşımdan ziyade hakikaten ihtiyaçlar çerçevesinde ne kadar hizmet yapıldı ya da yapılan hizmetler ihtiyaçları karşıladı mı? “ diye konuştu.

" Ankara Büyükşehir Belediyesi koskoca bir hezimet belediyeciliği oldu"

Seçim döneminde Mansur Yavaş’ın Çubuk için vermiş olduğu 15 vaadin hiçbirinin yapılmadığını söyleyen Kuşcu , "Belediye yönetimine geldiklerinde hizmet anlayışıyla geldiler, ama Ankara Büyükşehir Belediyesi koskoca bir hezimet belediyeciliği oldu. Hizmet belediyeciliğinden hezimet belediyeciliğine döndüler. Bu uçuk kaçık vaatleri Sayın Yavaş’a biz vermedik, bunlar kendi vaatleri. Bu vaatlerden kaç tanesini yaptınız 1 tanesini iki tanesini hayata geçirdiniz mi? Hayır.” İfadelerini kullandı.  

"İnsanlar balık istifi gibi Ankara’ya yolculuk yapıyor"

İlçede ulaşım konusunda sorunlar yaşandığını dile getiren Kuşcu ” Bugün 12 tane olan sefer sayısı 4’e düşürüldü. Ben şunu tavsiye ediyorum sabah 06.00-07.00’de Ankara’ya gelen çalışanlarla öğrencilerle otobüs beklesinler veya akşam iş dönüş saatlerinde bir otobüs beklesinler ya da bir gezip vatandaşın halini görsünler.” dedi. 

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın yaşanan ulaşım krizini ABB Meclisi’ne taşıdığını hatırlatan Kuşcu ,”12 olan sefer sayısını 4’e düşürdünüz, vatandaşlarımız çile çekiyor diye söyledi. Tabirimi mazur görün insanlar balık istifi gibi Ankara’ya yolculuk yapıyorlar. 21.yüzyıl da ulaşımın ve iletişimin uç noktada olduğu bir dönemde Ankara Büyükşehrin ulaşımı çile haline getirdiği bir süreç. Bununla alakalı çözüm merci kim? Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımı. Niye çözüm üretmiyorsunuz? Vatandaş gibi dışarıdan izlemeyle yöneticilik olmaz. Bu yönetimi yapan yöneticilerin yönetim becerileri bu kadar demek ki. Belediye Başkanı ve meclis üyelerimiz tarafından dile getirilmesine rağmen hala hiçbir çözüm üretilmedi.” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1661929/ak-parti-cubuk-ilce-baskani-erhan-kuscu-abb-hizmet-belediyeciliginden-hezimet-belediyeciligine-dondu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.