Zafer Partisinde istifalar devam ediyor

Zafer Partisi kurucularından Mustafa Zafer Özkan, partisinden istifa etti.
Ersin Küçükbarak
|
20 Temmuz 2022, Çarşamba - 23:26
Zafer Partisinde istifalar devam ediyor

Zafer Partisi’nde istifalar devam ediyor.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın alevi çıkışının ardından Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Türk istifasını açıklamıştı.

Bunu parti kurucularından Mustafa Zafer Özkan’ın istifası izledi.

Eleştiri dolu bir istifa açıklaması kaleme alan Özkan, “26 Ağustos 2021 tarihinde kurduğumuz, şahsımın da Kurucular Kurulu Üyesi olarak sorumluluk aldığım , güzel hedefler koyduğumuz ve güzel hayaller kurduğumuz Zafer Partisi'nden maalesef üzülerek istifa ediyorum.” dedi.

Mustafa Zafer Özkan açıklamasında şunları ifade etti:

“Anlayış ve siyaset yapma üslubunun bizleri hayal- i sükuta uğratmıştır”

“Türk Siyasetine örnek bir Üslup getirmek, diğer partilerde görülen hastalıkların olmadığı, sevgi, akıl ve bilimin rehber olacağını, istişarenin hakim, diyaloğun ve iletişimin en üst düzeyde icra edileceği bir siyasi anlayışın inkişaf edeceği düşüncesiyle, koşarak katıldığımız Ay - Yıldız Hareketi ve akabinde siyasi sonucu olan Zafer Partisi'nde bu güne kadar, gördüğümüz, yaşadığımız anlayış ve siyaset yapma üslubu bizleri hayal- i sükuta uğratmıştır.”

“Bir kişilik parti görünümü ve oluşumu intibaı verilmiştir”       

“Kurucular Kurulu Üyelerinin hiç bir değerinin olmadığı, diyalog ve istişarenin yapılmadığı, hiyerarşik yapının işletilemediği, Teşkilat yapısının hastalıklı zihniyetler üzerine kurulduğu, koskoca partinin iki kişi ile kulaktan dolma dedikodularla yönetildiği, egonun tavan yaptığı, farklı fikirlere tahammül edilemediği , tek adamlık anlayışında, şahsa ait bir parti yaratma çabası içinde bir kişilik parti görünümü ve oluşumu intibaı verilmiştir.”

“Huzursuz, kavgacı bir parti imajı yaratıldı”

“ Zafer Partisi üst yöneticileri ise  siyaseti  kavga, didişme ve efelenme zeminine çekerek huzursuz, kavgacı bir parti imajı yaratılmasına vesile olmuşlardır.

“Halkımızdan bu siyaset anlayışının karşılık bulmayacağı aşikar”

“Aklı , diyaloğu, istişareyi ve siyasetin bir ekip ruhu içinde icra edilmesi halinde başarının  gelebileceğini,  anlayamamış bir zihniyetle daha fazla bir yol yürünemeyeceği , siyaset üretilemeyeceği ve  ülkemize bu anlayışla hizmet edilemeyeceği, halkımızdan da bu siyaset anlayışının  karşılık bulamayacağı , 11 ayda  aşikar olmuştur.”

“Kimseyi dinlemez tavırlar yok olmayı getirir”

“Yola Çıktıklarınızı Yolda Bulduklarınızla değiştirirseniz, başarıya ulaşmanız mümkün değildir. Söylediklerinizle, yaptıklarınız uyumlu değilse sonuç elde edemezsiniz. Bilim adamlığıyla, siyaset adamlığını çok iyi bir sentez yapamazsanız yönetici olursunuz ama LİDER  olamazsınız. Doğruları arama yerine , benim her söylediğim doğrudur anlayışı, kimseyi dinlemez tavırlar ise size büyümeyi, çoğalmayı değil , küçülmeyi, sonunda da yok olmayı getirecektir.”

“İnşallah yeni bir siyaset stratejisi geliştirirler”

“İnşallah bundan sonra kurulduğundan bu yana yanlış yönetilen bir siyasi oluşumu bu uyarılarımız ışığında geride kalan arkadaşlar, doğru bir zeminde, doğru bir siyasi anlayış içinde, istişare mekanizmasını da çalıştırarak  ve mensuplarına değer vererek, bunu da hissettirerek bir siyaset stratejisi geliştirirler, yoksa Zafer Partisi Siyasi Tarihin tozlu sayfalarına, Tek Kişilik bir Parti olarak , altın harflerle geçecektir. Her şeye rağmen Zafer Partisine başarılar diler, İstifamın kabulünü arz ederim”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1665208/zafer-partisinde-istifalar-devam-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.