Hedefinde kuzeni var

Ankara Masası
|
19 Mayıs 2020, Salı - 20:30
Hedefinde kuzeni var

Esad, kuzeni Makhlouf’ın varlıklarına el koydu

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkenin en zengin iş adamlarından biri olan kuzeni Rami Makhlouf’un varlıklarına el koyma kararı aldı.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, bir zamanlar kendini destekleyenler arasında yer alan iş adamı kuzeni Rami Makhlouf’a baskısı devam ediyor. Kuzeni ile yaşadığı vergi krizini tırmandıran Esad, “dolandırıcılık kampanyası” yürütmekle suçladığı Makhlouf ile eşi ve çocuklarının mal varlıklarına el koydu.

Makhlouf’tan yeni video
İş adamı Rami Makhlouf, sosyal medya hesabından paylaştığı yeni videoda, Suriye'deki mobil şebeke sağlayıcısı Syriatel şirketinin başkanlığından istifa etmesini istediklerini söyledi.

Bitkin ve üzgün olduğu görülen Makhlouf, “Şirketten ve ülkemizden vazgeçemem. Savaşta bile vazgeçmedim” dedi. Makhlouf, vergi adı altında yasadışı taleplerde bulunulduğunu, ortaklıklarına bile müdahale edildiğini vurguladı.

Makhlouf, “Kazandığımız paradan devlete yüzde 20 ödüyorduk, şimdi ise bunun yüzde 50’ye arttırılmasını istediler. Bu şekilde olmaz. Ülke ekonomisi bu kararlar yüzünden daha da kötüleşiyor. Bu kararlar yüzünden bütün Suriyeli iş adamları ülkeden kaçtı.” ifadelerine yer verdi.

Çalışanlarından özür diledi
“Çok çabaladık ama yenildik “ diyen Makhlouf, bütün çalışanlar ve ailelerinden özür diledi.

Uluslararası çevrelerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı gözden çıkardığı ve yerine kuzeni Makhlouf’u düşündüğü yorumları da yapılıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/16124/hedefinde-kuzeni-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.