Kılıçdaroğlu,''AK Parti artık tek parti değil''

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına yönelik tatil eleştirileri ve cumhurbaşkanlığı adaylığı sorularına yanıt verdi.
Onur Çetinkaya
|
21 Temmuz 2022, Perşembe - 11:11
Kılıçdaroğlu,''AK Parti artık tek parti değil''

Kemal Kılıçdaroğlu gündeme dair konuları değerlendirdi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yaşanan sel felaketi sırasında tatilde olduğu için eleştirilerin hedefi olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında konuşan CHP genel başkanı,belediye başkanlarının tatil yapabileceğini söyledi.

''Belediye başkanları tatilde olabilir''

Kılıçdaroğlu,'' Afet önceden haber vermez. Belediye başkanları tatilde olabilirler. Bulundukları yerin dışında olabilirler, yurt dışında olabilirler. Bunlar birer insan. Tatile ihtiyacı veya bulundukları yerin dışına çıkmak gibi görevleri de olabiliyor. Yurt dışına da çıkabiliyorlar. Afet olduğunda onların kadroları var. Kadrolar dahil olurlar. O işlerle ilgili görevliler var.'' diye konuştu.

''Erdoğan yönetemiyor,erken seçim istiyoruz''

AK Parti'nin artık tek parti olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu,erken seçim istediklerini bir kez daha yineledi.

Kılıçdaroğlu,   “AK Parti yüzde 49'dan yüzde 30'un altına düşmüş durumda. Şu an birinci parti değil. Erdoğan toplumu gererek kendi tabanını tutmak istiyor. Bunda da başarılı olamayacağı çok açık. Erdoğan yönetemiyor.Erken seçim istiyoruz. Gecikilen her günün topluma maliyeti artıyor. Bir ana önce seçim yapılması lazım'' açıklamasında bulundu.

Millet İttifakı'nın adayı kim olacak ? 

Altılı masada adayın ortak kararla alınacağını söyleyen CHP lideri,'' Benim altılı masanın bir üyesi olduğumu siz de biliyorsunuz. Biz 6 lider Cumhurbaşkanı adayımızı ortak belirleyeceğimize dair söz verdik. Kafamda birinin olması önemli değil. Önemli olan altı liderin bir araya gelip ortak adayı belirlemesidir. Millet İttifakı'nın adayı olarak açıklanacak ve seçimden sonra Cumhurbaşkanı olacak.'' dedi.

Millet İttifakı,HDP ilişkisi 

Kılıçdaroğlu, ittifakta dışarıda kalan HDP'ye de değindi.

CHP Genel Başkanı,''  HDP'nin de altılı masada olmak gibi bir iddiası yok. Onlar 3. bir ittifak kurmak istiyorlar. HDP'nin başkanlığında ya da içinde olduğu bir ittifak.'' ifadelerine yer verdi.


(DAMGA Gazetesi)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1665558/kilicdarogluak-parti-artik-tek-parti-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.