Suruç anmasında göstericiler polise saldırdı: 4 polis yaralı

İzmir'de, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki DEAŞ saldırısının 7'inci yıldönümünde basın açıklaması yapan grup ardından izinsiz yürüyüşe geçti. Polis amirleri, göstericilere, yürüyüş izinlerinin olmadığını anlatmaya çalıştıkları sırada saldırıya uğradı. 4 polis memurunun yaralandığı saldırı sebebiyle 29 gösterici gözaltına alındı.
Mevlüt Peker
|
21 Temmuz 2022, Perşembe - 13:47
Suruç anmasında göstericiler polise saldırdı: 4 polis yaralı

Terör örgütü DEAŞ tarafından 2015’te Şanlıurfa ilinin Suruç ilçesinde düzenlenen ve 33 kişinin hayatını kaybettiği saldırının 7'inci yıldönümü sebebiyle İzmir'de bir anma programı gerçekleştirildi.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan grup, basın açıklaması düzenledikten sonra izinsiz olarak yürüyüşe geçmek istediler. Polisin yürüyüş izinleri olmadığını ve yürüyüş yapamayacaklarını söylemesi üzerine göstericiler polislerin üzerine yürüdü. Onlarca gösterici, ellerindeki flama ve bayraklarla bir anda polise vurmaya başladı. Polis ekipleri kendilerine saldıran gösterici gruba biber gazıyla müdahalede bulunurken, yaşanan arbede kameralar tarafından kayıt altına alındı.

4 polis yaralı, 29 gösterici gözaltında

Göstericilerin saldırısında çeşitli yerlerinden yaralanan 4 polis memuru hastaneye kaldırıldı. 3 polis memuru tedavilerinin ardından taburcu edildi ancak bir polis memuru, başından aldığı darbe ve burnunun kırık olması sebebiyle tedavisi için hastanede tutuldu. Saldırı sebebiyle toplam 29 göstericiye gözaltı uygulandı. Gözaltına alınan 29 kişi, emniyette ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1666336/suruc-anmasinda-gostericiler-polise-saldirdi-4-polis-yarali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.