Askeri darp edip “Beni darp etti” diyen doktor FETÖ’den açığa alındı

Rahatsızlığı nedeniyle Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen uzman çavuşu darp eden ancak olayı kamuoyuna “Uzman çavuştan doktora darp” olarak yansıtan, taburcu olurken de alkışlarla protesto ederek algı oluşturan Doktor Tahir Tarımer, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındı.
Mevlüt Peker
|
21 Temmuz 2022, Perşembe - 15:13
Askeri darp edip “Beni darp etti” diyen doktor FETÖ’den açığa alındı

14 Mart 2022 Pazartesi günü Uzman Çavuş Ali Aladağlı, apandisit rahatsızlığı sebebiyle Yatağan Devlet Hastanesinden Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine sevk edildi. Ali Aladağlı, acil serviste görevli icapçı (hastanede bulunmayan ama ihtiyaç olduğu an telefonla arandığında gelmekle görevli olan doktor) Doktor Tahir Tarımer ile aralarında yaşanan tartışma sonrası evraklarını geri istedi. İkili arasında yaşanan evrak çekiştirmece, arbedeye dönüştü.

Doktorlar yalan söyleyerek kamuoyunu aldattı

Olaydan bir gün sonra hastanenin acil servisi önünde toplanan doktorlar basın açıklaması yapınca konu kamuoyuna “Uzman Çavuş’tan Doktora darp” olarak duyuruldu. Olay basında yer alınca Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrah Servisinde ameliyatı yapılan Uzman Çavuş Ali Aladağlı taburcu olurken 20-25 kişilik hastane personeli alkışlarla protesto ederek uğurlama yaptı.

Kamera kayıtları tüm oyunları bozdu

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan olaylarda uzman çavuşun linç edilmesi üzerine konuyu araştıran Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali Tilkici, Muğla’ya gelerek güvenlik kamerası görüntülerine ulaştı ve basınla paylaştı. Görüntülerde asker doktoru değil, doktor askeri darp ediyordu.

Bunun üzerine Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Uzman çavuş taburcu olurken alkışlayarak protesto eden personeller, hastanenin arka kapısının kilitlenmesi olayı ve WhatsApp grubundan yapılan paylaşımlar da soruşturma dosyasında yer aldı.

Uzman Çavuş Ali Aladağlı (Üstte)

Sağlık Bakanlığından gelen müfettişler idari soruşturma kapsamında, protestocu personelin kimliklerini güvenlik kameraları kayıtlarından ve çekilen cep telefonu görüntülerinden tespit etti ve ifadelerini aldı.

Algıcı doktor, FETÖ soruşturmasından açığa alındı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde görevli Uzman Doktor Tahir Tarımer, 20 Temmuz’da Muğla Valiliğinden Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderilen yazının ardından açığa alındı. Dr. Tahir Tarımer’in Uzman Çavuş Ali Aladağlı ile yaşadığı olayın hem adli hem idari soruşturması devam ederken, bu kez de FETÖ-PDY soruşturması kapsamında açığa alındığı açıklandı. Dr. Tahir Tarımer’e gözaltı uygulanmadığı, sadece soruşturmanın salahiyeti için açığa alındığı bildirildi.

Dr. Tahir Tarımer (Üstte)
http://www.ankaramasasi.com/haber/1666485/askeri-darp-edip-beni-darp-etti-diyen-doktor-fetoden-aciga-alindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.