Rusya Sözcü Zakharova: Odessa limanındaki askeri altyapıyı yok ettik

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Kalibr füzelerin Odessa limanındaki askeri altyapıyı yok ettiğini belirterek dün gerçekleştirilen saldırının Rus ordusu tarafından yapıldığını açıkladı.
Mevlüt Peker
|
24 Temmuz 2022, Pazar - 12:22
Rusya Sözcü Zakharova: Odessa limanındaki askeri altyapıyı yok ettik

Dün Ukrayna’nın Odessa limanına düzenlenen füzeli saldırı Rusya tarafından üstlenildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova yaptığı açıklamada, “Kalibr füzeler, Odessa limanındaki askeri altyapıyı yok etti” dedi.

Türkiye'nin arabuluculuğunda Rusya ile imzalanan tahıl sevkiyatı anlaşması sonrası Rus ordusunca Odessa limanına gerekleştirilen füzeli saldırı ile ilgili açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, “Bu sadece bir şeyi kanıtlıyor; Rusya ne söylerse söylesin, ne vaat ederse etsin, bunu uygulamamanın yollarını bulacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Tahıl sevkiyatı anlaşması

Türkiye’nin liderliğinde Ukrayna ve Rusya tarafından BM (Birleşmiş Milletler) nezdinde Ukrayna'dan uluslararası piyasalara tahıl sevkiyatı ile ilgili anlaşma imzalanmıştı.

Dönüm noktası niteliğine sahip anlaşma, küresel gıda fiyatlarındaki yükselişin engellenmesi ve küresel gıda krizine çözüm getirilmesi için önemli bir hamle olarak görülürken, Ukrayna tahılının Yuzni, Odessa ve Çernomorsk limanlarından yeniden küresel pazara sunulmasının önünü açıyor. Birkaç hafta içinde tam anlamıyla faaliyete geçmesi öngörülen anlaşmaya göre Rusya, sevkiyat esnasında limanları vurmayacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1671039/rusya-sozcu-zakharova-odessa-limanindaki-askeri-altyapiyi-yok-ettik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.