2023 Eurovison Şarkı Yarışması'na İngiltere ev sahipliği yapacak

İngiltere’nin, 2023'te düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması’nın ev sahipliğini yapacağı bildirildi.
Ersin Küçükbarak
|
25 Temmuz 2022, Pazartesi - 15:57
2023 Eurovison Şarkı Yarışması'na İngiltere ev sahipliği yapacak

Eurovision Şarkı Yarışması'nın Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamaya göre, bu yıl 66'ncısı düzenlenen yarışmayı "Stefania" adlı şarkısıyla Ukrayna'yı temsil eden "Kaluş Orkestra" grubu kazanmış olmasına rağmen ülkede devam eden savaş ortamı nedeniyle Ukrayna 2023'teki yarışmaya ev sahipliği yapamayacak.

Avrupa Yayın Birliği (EBU) ve İngiliz yayın kurumu BBC 2023'teki yarışmanın Ukrayna’na adına İngiltere tarafından düzenlenmesi konusunda uzlaştı.

BBC 2023'te İngiltere’de düzenlenecek şarkı yarışmasının tüm organizasyon sorumluluğunu alırken yarışmanın hangi şehirde olacağı bu hafta içerisinde belli olacak.

Mayıs ayındaki son Eurovison yarışmasında, İngiltere'nin temsilcisi Sam Ryders seslendirdiği "Space Man" şarkısıyla ikinci olmuştu.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Ukrayna kamu yayın kurumu UA:PBC Başkanı Mykola Chernotytskyi, "BBC’nin bizimle dayanışma göstermesinden dolayı müteşekkiriz. Birlikte bu etkinliğe Ukrayna ruhunu katabileceğimize ve bir kez daha tüm Avrupa'yı ortak değerlerimiz olan barış, destek, çeşitliliği ve yeteneği kutlamak etrafında birleştireceğimize eminim." ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1672870/2023-eurovison-sarki-yarismasina-ingiltere-ev-sahipligi-yapacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.